Man blir inte rik på att vara sjuk

Många säger att man måste vara frisk för att klara av att vara sjuk. Det ligger en del i det. Fast jag säger mer att man måste vara rik för att klara av att vara sjuk.

Jag fick ett nytt märke på en medicin som jag har ätit i över ett år nu, jag valde att bara ta ut en kartong för att testa. Trött och förvirrad som jag är för det mesta efter jobb så reagerade jag bara lite på att det var dyrt. Det har stört mig som fan, jag tyckte det blev dyrt. Visade det för Kärleken och han höll med. Jag har fått en medicin som inte omfattas av högkostnadsskyddet. En paket kostar 600kr att hämta ut, hämtar jag ut alla fyra paketen som jag ska få på en gång så kostar det 2200 kr. Kul att betala det tre gånger per år.

Och fuktan är här

Jag har mått så bra nu när det har varit kallt och fruset, ingen fukt. Men nu är det återigen +50 grader och det är så fuktigt i luften. Jag känner direkt i kroppen, jag har genast mer ont och är stelare. Borde börja träna igen men jag har ingen ork. Får ta tag i det när vardagen kommer. Jag vill ha minusgrader, torr luft och massa snö!

Jag har varit hos ögonläkaren för att mina ögon har spökat. Dr fann en liten bristning (eller vad det nu var) som måste följas upp. Så nu går jag till vårdcentralen i tid och otid för tester ska tas, urin ska lämnas, jag ska vägas och jag ska mätas. Jag är så trött på det här! Nåja ögonen är iaf mycket bättre nu så jag tror att alla ögondroppar jag tog hjälpte.

Nu är snön ett minne blott. En del av mig vill bara ha kvar julen så länge som det bara tänkas går. En annan del av mig vill ha bort allt nu. En tredje del bara tittar på hemmet och suckar djupt för hur ska jag orka? Men än så länge så får julsakerna vara kvar för idag har jag verkligen inte någon ork för det.

Jag vill bara fotografera mera, vara kreativ, ha kul. Jag vill inte må som jag gör, jag vill inte vara tråkig som jag är. Jag vill leva livet fullt ut men det är svårt när man inte ens lyckas resa sig från soffan.

Men 2022 får allt bli ett bättre år!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.