Personlig almanacka

Nytt år betyder ny almanacka. I många år beställde jag Personlig almanacka men sen började jag få en almanacka från jobbet. Kärleken använder ju enbart den digitala, jag använder mest en för att kolla vad han har lagt in. Jag måste definitivt ha en almanacka där jag kan skriva ner det viktiga. Ett tag körde jag med en privat och en på jobb, det funkade inte alls.

I år bestämde jag mig för att jag återigen var värd att ha en bra och snygg almanacka. Jag älskar Personlig almanacka! Jag kan välja hur den ska se ut men också hur jag vill att den ska vara uppbyggd. I år tog jag t.ex. kartor vilket jag aldrig gjort förr, men när man har barn som läser geografi så kan det vara bra med kartor man kan rita på. Personlig almanacka har faktiskt en kod på 15% som gäller t.om. idag, så funderar ni så gör slag i saken.

Så nu fick pennskrinet börja jobba igen, det får följa med mig överallt precis som almanackan. Jag kan inte bara skriva med en penna i vackra almanackor, det blir ju tråkigt. Jag är löjligt förtjust i mitt pennskrin för insidan är guldig. Det är tillräckligt stort för att få plats med flera pennor, lim och suddi. Så nu får stora väskan åka fram igen. Måste ju fortfarande ha med mig boken vi ska ha läst tills den 28 januari. Jag har inte kommit så långt, glömmer bort att läsa den. Fast jag älskar att kunna dra upp boken och överstrykningspennor var jag än är. Nästa veckan kanske jag ska ta en latte på EH och sitta där och läsa lite.

Men nu ska min almanacka fyllas i, viktiga saker ska överföras både privata saker och jobbsaker. Det är så himla kul! Jag väljer att skriva mest med mina Frixionpennor så jag kan sudda ut när jag skriver fel, inte om utan när.
Det är löjligt kul att ha en tom almanacka redo att fyllas med inbokade saker och födelsedagar.

Detta är inte ett sponsrat inlägg, jag har betalt själv för almanackan.

20 kommentarer

 1. Jag saknar verkligen pappersalmanackan. Men jag skulle inte klara mig utan den digitala varianten och att ha två stycken blir nog övermäktigt att administrera.

  • Jag gillar ju inte att kunna bära med mig allt på ett ställe, jag kan inte dela almanacka med familjen och med jobbet. Eller tja jag kan men då får jag sitta och mata in allt manuellt för jag får inte lov att logga in så jag har jobbets mail/almanacka (Outlook) på min privata telefon.
   Sen älskar ju jag att skriva så en pappersalmanacka är helt klart bäst för mig.

  • Har aldrig tänkt på att SmartPhoto har almanacka också.
   Ja alltså jag kan ju försöka men jag lär ju inte komma ihåg alla möten och besök. haha

 2. Jag använder både digital kalender & bokform. Skriver upp precis ALLT i den digitala. Men vill ändå också ha en i papper men har där gått över till varianten med månadsuppslag, mest för att kunna ha en överblick. Tex på sommaren när vi är mkt i sommarhuset & många vill hälsa på 🙂

  • Jag vill kunna ha en digital som funkar med familjen och jobbet men eftersom jag jobbar statligt så får jag inte det. Sen vill jag kunna markera i olika färger och stilar.
   Jag älskar att skriva så en almanacka är ett måste för mig.
   Ahh ni driver hotellverksamhet på sommaren och måste sköt bokningen. 😛 Jag förstår. Haha

 3. Jag har också en från personlig almanacka. Nu skaffade jag mer än bullet journal, men har naturligtvis en kalender i den också, även om den inte är lika stor. Förändring är nästa års ledord.

  • Bra ledord!
   Jag har valt massa olika trackers och annat BJ-liknande sidor. Superbra! Älskar min BJ men känner att jag inte riktigt orkar med att vara så kreativ som jag önskar. Sen skakar mina händer så jag skriver som en kratta just nu.
   Men det bästa med BJ är ju att man pausa och hoppa på när man vill.

 4. Jag måste ha en fysisk kalender Börje år där jag kan sänka allt. Det ger en bättre överblick tycker jag än den digitala. Personliga almanackor är riktigt fina.

 5. Jag har använt deras almenacka också flera ggr och tycker också att de har grymt snygga och man kan göra dem så personliga. Samt att de också är väldigt bra

  • Eller hur! Jag gillar ju också hur företaget startade. En man som vill fixa en almanacka till sin fru för hon var alltid besviken på de almanackor hon köpte. Minns att jag läste om företaget när det var helt nytt och då skaffade jag också mig min första Personliga almanacka. Det har hänt mycket sedan dess kan jag säga.
   I år valde jag helt andra saker än jag har haft med förr. Kul!

 6. Jag körde alltid på Ordning och Reda alamanckorna ända sedan 90 talet. Men på senare år blir de bara liggande då jag inte använder dem på samma sätt längre utan kör allt i telefonen knuten till min mail osv. Men visst var det kul att välja ut ny varje år

  • Oh just det ja Ordning & Reda hade snygga almanackor. Undras om inte jag köpte en sån ett år.
   Jag har haft år där jag inte har använt någon almanacka men nu är en fysisk almanacka ett måste.
   Det är här så kul att välja ut en ny almanacka. Kan dock bli lite jobbigt hos Personlig Almanacka för de har så mkt att välja på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.