Man lämnar inte julen åt sitt ØDe

I veckan var det dags att göra ØD lite julmysigt. Det är viktigt att vi sprider julvärmen och julkänslan vidare till våra kunder.
Hej och hå jungman Jansson.
I torsdags slet Clas upp alla julsakerna men som alltid är där något som inte fungerar. Eller något som inte fungerar, nä det var snarare så att där var något som fungerade men det mesta hade lagt av. Clas gjorde så gott han kunde och det blev fint.
Sen blev det fredag, den dagen då man firar första advent på jobbet. Det betyder att man tänder det första ljuset – INTE ALLA FYRA!
Då vaknade denna julgestapon till liv. Någon måtta får det faktiskt vara.
Clas ville ha ett foto till hemsidan, God Jul önskar vi på ØD antar jag det är han är ute efter.
Jag gick ut och tittade på skyltfönstret. Ingenting av julskyltingen syntes. Det var bara att kavla upp ärmarna och hugga in. Beordrade inköp av en ljusslinga, fick Clas att klättra upp på stegen, fick Clas till att handla en julblomma (nåja en grön växt med några röda bär kom han tillbaka med) och sen fixade och donade vi så det blev någotsånär bra. Kunde gjort det så mycket bättre men tiden var knapp och jag misstänker att den betalande plånboken inte är alltför tjock för julpyntsutgifter.
Fotot blev taget och jag är väl, inte alls, nöjd.
Nu ska denna bilden mailas till redaktionen i Köpenhamn. Får väl se om den hamnar på hemsidan eller ej.

När jag stod där ute i regnet och blåsten för att fotografera vårt skyltfönster tittade jag snett åt vänster och vad ser jag då? Jo Wayne’s hade satt ut röda ljuslyktor och röda filtar. Vilken piffig julskyltning utomhus!

Precis bakom mig, mitt på stortorget sattes den stora fina julgranen upp. Oj vad jag hade velat ha några sådana stora julgranskulor. Tänk att hänga dom i stuprännan på framsidan av huset. Hur kul som helst!

Jag stör mig lite på att den julstämningen man får från insidan inte infinner sig lika mycket från utsidan.

Jag älskar dessa tomtenissarna, dom ser så luriga ut.

Lite julstämning blev det även inne i “akvariet”. Dessutom så köpte jag nya ljus till adventsstaken och gav stränga order om att dom minsann inte fick elda ljusen hej vilt.

Röda julgranskulor är jul för mig!

3 kommentarer

  1. Haha jag avskyr just sådana tomtenissar. Tycker de ser sjukt onda ut. Luriga minst sagt!!!! De snor dina julklappar och blandar klipulver i gröten.

  2. Samtidigt som jag blir glad av att se såna tomtenissar så känner jag lite som Annika. Kan jag lita på dom, eller snor dom julen för mig?!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.