Min plats på jorden

Jag tror att vi alla har en plats där vi känner att här, här är vi hemma. Jag hoppas att vi alla har en sådan plats. Det kanske inte är den platsen där du bor, det kanske inte är en plats där du någonsin kommer bo men det är en plats som gör att själen känner sig hemma.
Min plats på jorden Min plats på jorden Min plats på jorden Min plats på jorden

För mig är den platsen Höör, hur mycket jag än har längtat bort genom åren så är det här jag hör hemma. Det är här jag känner alla gator, alla genvägar, alla skogsdungar, det är här min släkt har lagt grunden i åratal, det är här som jag har rotat mig. Höör är min plats på jorden trots att jag älskar Ystad och gärna hade bott i Karlskrona eller kanske Åhus så är det lilla Höör som är min plats. Ibland kan det vara jobbigt att vara så djupt rotad i en by som både jag och Kärleken är, vi kan inte gå någonstans utan att någon vet vem våra föräldrar är eller vem vi var i skolan eller t.o.m. vem våra far- och morföräldrar är. Ibland kan det vara riktigt jobbigt för det finns så många förutfattade meningar om vem vi är, baserade på att våra släkter är rotade i Höör. Fast för det mesta så är jag stolt Höörsbo, stolt över min historia i Höör, stolt över Höör som ort och stolt över hur vackert här är.
Ibland drömmer jag om att leva storstadsliv men jag skulle inte vilja leva storstadsliv, definitivt inte med barnen. Ibland drömmer jag om att flytta till England men jag skulle aldrig vilja lämna våra familjer och beröva dem och barnen på att få umgås regelbundet.
Ibland drömmer jag om att flytta till en helt annanstans där ingen har hört namnet Nihlén, inte minns mig från skoltiden eller som vet vem svärfar & co. är men det är en trygghet i att vara igenkänd och jag är trygghetsknarkare.
Nä Höör är min plats på jorden, det är här själen trivs!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.