Mors dag, mammornas dag

Mors dag, alltså mammornas dag eller? För mig är det egentligen bara en dag som vilken dag som helst. Jag vill inte ha uppmärksamhet en gång om året för att jag är mamma, jag kan ju inte gärna blivit något annat än just mamma om jag nu ville ha barn. Jag vill ha uppmärksamhet och bli firad för den jag är, hurdan mamma jag är för just mina barn, hur jag är som förebild, hur jag är som person. Inte för att kalendern säger att mammor ska firas. Om vi ska ha en mors dag så tycker jag att den dagen ska gå ut på att alla mödrar ska ha en säker förlossning, rätt att amma sina barn var än de må befinna sig och att alla mammor ska sluta skämmas för hur kroppen har förändrats efter graviditeten och förlossningen. Jag vill att mammor i hela världen ska bli mammor av egen fri vilja!
Mors dag, mammornas dag

Min mor har varit här idag, jag bjöd henne på fika. Idag läste jag en artikel om en 13-årig tjej som blivit mamma. T R E T T O N år!!! När jag var tretton år så var jag verkligen inte ens i närheten av att vara mamma, jag var oskuld men inte bara det utan jag var även helt ointresserad av att bli någons fru och starta en familj. Men i vissa område av vår runda värld så är man i giftasålder när man är tretton år, det är något som vi alla borde lyfta fram och arbeta emot på mors dag!
Mors dag, mammornas dag Mors dag, mammornas dag Mors dag, mammornas dag

Jag fick inga blommor idag, jag fick inte kaffe på sängen däremot så visade jag mina barn att man måste ta ansvar för sin egna röra dvs. jag såg till så att de var tvungna att städa sina rum och jag älskade dem hela dagen lång ända ner till godnattsagan. Samma sak som jag gör varje dag för det är sånt mammor föräldrar gör.
Så grattis till alla mammor där ute i vida världen, grattis till alla mammor som trotsar samhällsnormer och ammar fritt, grattis till alla mammor där ute som tvingats in i ett allt för tidigt föräldraskap, grattis till alla barnlösa mammor, grattats ill alla som gör allt som en mamma gör men inte får kalla sig mamma. Yippee ki-yay, motherfucker på mors dag, mammornas dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.