När VAB:en är slut behövs VAM

DSC_0281Så var Vincent mycket bättre trots ett rejält hostanfall imorse eller kanske tack vare hostanfallet, så imorgon är det fritids som gäller. Efter två dagar hemma med Huliganerna så sitter jag här nu med huvudvärk som jag innerligt hoppas ger med sig efter en hel natts sömn. Det har varit två dagar fyllda med sysselsättning för pojkarna, små projekt som kan ge dem stimulans den korta tiden de har orkat engagera sig. För det mesta har de tittat på tv eller suttit med sina iPads och jag har pysslat men det har även varit mycket mys, mycket sittafastimammavadänhongör-mys vilket är fantastiskt härligt men också ganska påfrestande efter ett tag. Det här eviga mamma, Mamma, MAMMA och att de är som klister på mig är ganska frustrerande, iaf nu när jag inte mår bra. Tror det kan vara lite därför de båda två är så mammiga. Det borde egentligen vara så att efter VAB hade man rätt till VAM/P (vård av mamma eller pappa) för jag är trött nu, trött efter att sovit med ett öra spetsat, ett öga öppet och en fot i golvet för att vara beredd att stå i givakt när hostan blir för intensiv. Det hade varit trevligt att ha en dag då jag inte behövde tänka på något, inte tänka på vad som ska ätas, inte behöva lyfta ett finger utan få allt serverat, ha någon som puffar till kuddarna, någon som kokar te, någon som rår om en helt enkelt men som ändå låter en få vara själv. 
Nåja det har ändå varit mysiga dagar och mycket pyssel har det ju blivit, så mycket att jag anser mig vara klar för i år trots att det inte blev några dörrkransar men jag får väl helt enkelt göra vårkransar istället.DSC_0293 DSC_0286Jag gjorde en tavla idag (hehe) eller ja jag har ju jobbat på den faktiskt sen i söndags men idag ändrade jag innehållet helt. Jag har haft så kul att jag nu vill köpa massa gamla ramar och göra om. Riktigt roligt! Just nu hänger denna tavlan i vår hall men jag ska försöka hitta en bättre plats för den, en plats där den funkar året om och att man kan byta innehållet enkelt. 
DSC_0285 DSC_0278

Frida var här och slet som ett djur (haha) med att klara av att vika kaniner. Jag är otroligt imponerad av hennes tålamod, hade det varit jag så hade både dator och material åkt ut genom fönstret efter fem minuter. Och ja, givetvis klarade hon det även om hon inte själv var nöjd. Frida lärde även Alfred hur man enkelt målar blommor så han målade för glatta livet vilket innebär att mamman måste köpa fler Canvastavlor att måla på vilket jag så gärna gör. Jag önskar att jag hade haft mormors pysselrum, mormor hade ett helt kök som pysselrum för mormor och morfar bodde i ett tvåfamiljshus där köket fanns kvar på ovanvåningen. Vilken lyx att ha ett helt kök som pysselrum! DSC_0298Lite pyssel ska givetvis få följa med till husvagnen, det är ju där vi är över påsken så vi måste ju ha pyntat där med. 
Nu är pysslandet över för denna påsken och nästa gång jag pysslar lär väl vara till jul för nu går det mot ljusare och varmare tider och då vill jag hellre njuta av trädgården och solen än att pyssla. 
Fast jag har två stora canvastavlor som jag har en plan för så kanske att ni får se mer pysslande här även innan jul.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.