När vi sa adjö till vintern

När vi sa adjö till vintern sa vi också hej till sol och värme för idag har det verkligen varit maj!
När vi sa adjö till vintern

I Höör tänder man majbålet i ankedammen vid Enebacken. Det är här jag minns att jag sprungit i vårjacka och vårskor och frusit men det var vår och det nya fick bäras. Det är här jag minns farfar och farbror Tord sjöng i manskören. Det var här jag sprang runt med mina kompisar.
När vi sa adjö till vintern När vi sa adjö till vintern

Igår var det mina pojkar som sprang runt med sina kompisar. Det var visserligen ingen kör som sjöng och inte heller några barn som frös men de hade roligt, precis så som det ska vara.
När vi sa adjö till vintern När vi sa adjö till vintern

Efter en hel del paddlande så fick scouterna rätt på det och brasan tog fyr. Det är bara en helt vanlig brasa och den brinner inte på något annat sätt men det är ändå väldigt speciellt på med majbålet. Det är vackert och välkänt.
Efter bålet vandrade vi hem genom ett ljummet Höör och ju närmre vi kom hemmet ju tröttare blev pojkarna, fast när vi kom hem var jag allt den som somnade först. Helt utslagen slöt sig ögonen och jag mer eller mindre trillade ner i soffan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.