Nu grönskar det i dalens famn

Nu grönskar det i dalens famn,
nu doftar äng och lid.
Kom med, kom med på vandringsfärd
i vårens glada tid!
Var dag är som en gyllne skål,
till brädden fylld med vin.
Så drick, min vän, drick sol och doft,
ty dagen den är din.

nu grönskar det i dalens famn nu grönskar det i dalens famn

Det blir grönare och grönare utanför huset varje dag, där utanför huset där parkeringsplatsen är där träden omsluter parkeringen så den nästan blir som en liten park där blir det grönare och grönare varje dag.
nu grönskar det i dalens famn

Där står också det knotiga gamla äppelträdet som snart kommer blomma så vackert men där äpplena alltid ruttnar bort innan de är klara.
nu grönskar det i dalens famn nu grönskar det i dalens famn

I växthuset växer det så det knakar, morötterna som måste komma i jorden, hösthallonen som exploderat i grönt och rabarber som kommer med löfte om en paj inom kort. nu grönskar det i dalens famn

Och persikoträdet som jag var rädd för att det var dött är fyllt med knoppar, överallt på grenarna sitter det små små knoppar och lovar grönska snart.
nu grönskar det i dalens famn nu grönskar det i dalens famn

När jag klev in i växthuset idag så möttes jag av flera vit små blommor, jordgubbarna är på gång! Har jag sagt att jag älskar denna tiden på året?

Nästa vecka är det Valborg då ska jag ta familjen ner till ankedammen, äta grillad korv, lyssna på kören som sjunger Vintern rasat ut för våra fjällar, se barnen springa runt, prata med folk jag alltid känt och frysa för att jag valt lite för tunna skor och vårjackan precis så som det ska vara.

1 kommentar

  1. Härliga bilder! Vi ligger lite efter här i Sörmland (trodde väl aldrig att jag skulle flytta till söder om Slussen och därmed bli sörmlänning :)) men mycket är på gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.