OCD – Obsessive Christmas Disorder

Ja jag vet man ska inte skoja om sjukdomar/funktionsvariationer men detta är nog faktiskt vad jag har. Det är inte så att jag lider av det. Kanske att min käre make lider av att jag har det.

Det är inte så mycket att jag pyntar med röda gardiner osv. Det är nog snarare det här att jag har granar men framförallt julgranskulor överallt. haha

Jag har julgranskulor hängande från taket, jag har två granar fulla med julgranskulor, jag har julgranskulor i adventsstaken. Ja jag gillar mina julgranskulor. Det är något speciellt med när ljuset från ljusslingorna speglar sig i julgranskulorna.

Jag är väldigt glad för att jag har möjligheten att ha gran, det är inte alla som har plats eller råd att ha en julgran.

Traditionen att ha ett träd inomhus som man klär till jul har spårats ända tillbaka till 1400-talet. Det är rätt häftigt, tycker jag. Det var inte nödvändigtvis en gran som togs in. Förmodligen var det så att träden kläddes för att skydda sig från onda makter och väsen. De troddes vara starkare under denna tiden på året.

Jösses vad jag är skyddad! Haha

Väsen och onda makter eller bara en vacker tradition, ja jag bryr mig inte. Bara jag får ha min OCD varje jul!

10 kommentarer

  1. Nej jag håller med man ska inte skämta om det men det var lite kul 😂 Men jag tycker också om julgranskulor och speciellt glitter det är så fint i julgranen 🙂

    • Nä man ska ju inte det men den är allt lite kul. Har dock full förståelse om någon som lider av OCD tar illa vid sig och då ber jag så mkt om ursäkt.
      Jag har inget glitter i granen, bara glittrande saker. Vet inte när jag slutade med att ha det. Jag är uppväxt med “tjoffs” Islamäta eller ngt sånt heter det och är glitterremsor som man hänger in i granen. Jag kallar det dock tjoffs för jag tog alltid det och kastade in i granen, det blev snyggt även om man inte tror det. 🙂

  2. Ja det är ju så inte alla som varken kan, eller ha råd att ha gran så är det ju. Jag älskar vår gran, den lyser så vackert där

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.