På en parkbänk i Höör

Jag sitter på en parkbänk i Höör och njuter av stillheten. Det är en bra start på jobbdagen när jag får 45 minuter för mig själv innan jobbet kallar. 

Solen skiner och det är redan så varmt att jag har lagt koftan. Jag njuter av vattnet, av fåglarna, av blommorna, av solen men mest av allt njuter jag av att det är fredag. Det är fredag och jag känner att det är fredag för jag har jobbat hela veckan och ska jobba nästa vecka också. Jobbet på förskola är inte det roligaste jobbet, lönen som barnskötare är inte stor men känslan av att ha ett jobb att gå till och att få hålla helg betyder så mycket för mig. 

Nu ska jag gå till jobbet och starta dagen med en kopp kaffe i personalrummet innan dagens pass börjar.  

Personalrum, det är en ny upplevelse för mig. En zon där barn och föräldrar inte kommer in utan det är bara till oss personal. Det märks för det är varken särskilt pedagogiskt eller mysigt där inne men det är en tyst plats vilket är guld värt när man jobbar med barn. Och kaffe, där finns kaffe! Och det är riktigt kaffe och inte sånt där rävgift som finns i automater. Bara en sån sak liksom!

Nu kör vi fredag!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.