På tal om vackert

Ligger i soffan med tårar i ögonen, rörd till max. Jag har tittat på Den hemlige miljonären på femman. Denna veckan var det Wonna, en fastighetpamp. Wonna bodde i Tensta för en vecka och under denna veckan besökte hon olika välgörenhetsorganisationer. I slutet av veckan gav hon bort pengar. Det som rörde mig mest var hur hon räddade en familj från att sitta utan mat och julklappar under julen. Att se denna kvinna som fick motta checken, som var stolt men väldigt bruten, få leendet tillbaka även i ögonen. Åh vad det blev blött i ögonen på denna svensken. Sen gjorde hon en fin sak till och det var att hjälpa ett ungt par gifta sig och få ett sagolikt bröllop. Underbart!
Nu hade ju Wonna verkligen ekonomin till att göra stora förändringar men jag tror i själ och hjärta att lite hjälp kan göra stor skillnad. Kommer aldrig glömma dagen då jag gav en hemlös hans stora middag för den dagen, Pölsemannen på stationen i Malmö. Gjorde verkligen inte något stort hål i min ekonomi men gjorde hans dag och han vinkade glatt åt mig i flera år efter.
Nu ska jag avsluta kvällen i soffan, titta på Den Japanske Shungamålningen, äta digestivekex med brieost och fundera på hur jag kan göra en god gärning imorgon.

2 kommentarer

  1. Jag såg det också, det är så fasligt fint!
    Vad vackert gjort av dig! Jag har på min höjd köpt två tidningar av dom hemlösa fastän jag egentligen bara hade tänkt köpa en. Sen räckte visserligen inte pengarna till maten jag gått för att handla, men det kändes inte mer än rätt.
    Det vart en mjölk istället för två och det gick verkligen ingen nöd på mig 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.