1, Presentera dig själv

Jag är Emma Elisabeth Nihlén aka. Emschen. Just nu är jag mammaledig så just nu är jag mest mamma. Men när jag orkar med att vara ngt annat än mamma så är jag en snacksalig, social, bestämd kvinna med huvudet på skaft och hjärtat på rätt plats. Jag älskar att skratta och gör det gärna men lika lätt som jag har för att skratta har jag tyvärr även för att bli arg.
Jag avskyr orättvisor, snålhet och egoism. Jag värnar om de mina, familjen och vännerna.
Jag jobbar på Skatteverket i Malmö och tro det eller ej men det är ett väldigt roligt, spännande och utvecklande jobb. Jag arbetar med internationella skattefrågor med allt vad det innebär. Jag har kollegor som är fantastiska, jag har kollegor som jag aldrig kommer glömma, jag har kollegor som känner mig bättre än mina vänner, jag har kollegor som jag saknar, jag har kollegor som jag inte saknar och kollegor som jag inte ens minns.

Vi har nyligen köpt ett hus, ett parhus. Det är kanske inte så märkvärdigt i sig men för mig är det ett enormt steg. Jag är inte så feg av mig men att köpa hus kändes läskigt och jag har skjutit på det länge. Jag älskar mitt hus men varje gång jag vrider på vattenkranen, startar tvättmaskinen, tänder lampor så tänker jag på att det kostar pengar. Nu när snön börjar försvinna så är det lite små läskigt att trädgården och huset träder fram och visar sina skavanker (vi visst om det när vi köpte huset). Att göra ordning sitt hus ska vara spännande och kul men för mig är det inte det. Jag har sett alldeles för många nära behöva lämna sina hem för att det har varit för dyrt, jag har hört alldeles för många historier om hus genom kunder. Jag skräms av att hus kan skapa olycka i ett förhållande, se bara på många par i alla tv-program som Fuskbyggarna, Arga Snickaren osv. Jag vill inte hamna där men jag vill inte heller bo i lägenhet för resten av mitt liv. Jag ska detta året se till att glädjas med varje planka som ska bytas ut, varje färgklick som ska upp och varje platta som ska köras på tippen. 🙂

Jag har en underbar sambo, Andreas, och två fina små pojkar, Vincent 2 år och Alfred 6 mån. Utöver de har jag mina föräldrar, syskon med familjer, svärfar med sin familj, svärmor med sin familj och underbara familjen Grönberg/Ripa som jag ser som min familj. Familj för mig är inte bara blodsband utan de personer som man tar sitt till sitt hjärta och in i den närmsta svären innan min kärna. Hade jag kunnat hade jag tagit in ännu fler i mitt hjärta, men det har jag provat och då gick jag under. Vänner och bekantar har jag den stora förmånen att ha så många att jag inte skulle kunna räkna dom utan att glömma ngn, det är inte alla förunnat.

Jag älskar musik. Jag måste ha musik i mitt liv för att må bra. SingStar är inte bara underhållning för mig utan ngt som gör gott i hela kroppen. Radion står nästan alltid på, iPhonen är alltid laddad med massa olika musik och att gå på Barnmusiken med barnen är en självklarhet.

Det var en rörig och annorlunda presentation av mig, passande skulle nog vissa säga. *s* Har ni några frågor så bara ställ dom i ett hörn så kommer jag mest troligen svara eftersom jag har så svårt för att vara tyst. 🙂

4 kommentarer

  1. *s* Jag får ju inte ta emot mutor men jag får lov att fika med folk samtidigt som jag råkar komma med råd om deklarationer. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.