Pepparkakor och jullängtan

Pepparkakor och jullängtan är store gossens hang up just nu. Och hans önskan är min lag, ja iaf när det är sådant som julen är inblandad i. haha
Pepparkakor och jullängtan

Det är Kärlekens morfars recept på pepparkakor och det är perfekt att jobba med. Verkligen ett suveränt recept.
285 gram smör
285 gram socker
3 dl sirap
1 tsk malda nejlikor
0,5 tsk mald ingefära
1 msk mald kanel
2 ägg
1 msk bikarbonat
800-900 gram vetemjöl

Lägg smör, sirap, socker och kryddor i en kastrull och värm tills det har smält ihop.
Vispa ägg och bikarbonat väl.
Blanda mjöl, bikarbonatröran och resten till en jämn och fin pepparkaksdeg.
Färdig! Degen kan användas relativt fort men blir bäst om den får vila ett dygn.
Och du, göm den väl för annars är det risk för att den försvinner under dygnet…Pepparkakor och jullängtan

När degen var klar och vi hade städat upp köket efter oss så bestämde vi oss för att det var dags för att ha lite mer julkänsla, vi hade ju spelat julmusik under tiden vi gjorde degen så julstämningen var på topp.
Pepparkakor och jullängtan Pepparkakor och jullängtan

Vi dukade fram lite fika, tände ljus i hela vardagsrummet och sen satte vi oss till rätta i sofforna för att försvinna in i Disneys fantastiska värld ett tag.
Pepparkakor och jullängtan

Vi tittade Kalle Anka och hans vänner firar jul, en väldigt fin juldvd. Ingen kan ge julkänsla som Disney, så är det bara!
Jag känner att vi är i behov av fler julfilmer, familjejulfilmer. Vi har många med Kalle och Musse men vi behöver några mer med sån där varm och go’ känsla. Ni vet såna där filmer som innehåller snö, stora julgranar, paket och lyckliga slut. Har du något tips? Vilken julfilm är ett måste, ja jag tar gärna alla tips men nu tänker jag först och främst på familjejulfilmer.
En julsaga, i alla varianter, är en given film till jul. Ja och givetvis måste man titta på Home Alone, ettan och tvåan då alltså. Någon svensk julfilm har jag nog aldrig fastnat för men så är jag ju inte så glad i svenska filmer, de är lite för tunga för mig gillar mer ljus och glädje än svårigheter.

Ja det var en härlig dag igår och idag ska jag fortsätta med att jula! Jag har tre veckor på mig till det är första advent och då måste allt vara klart för come december and I’m off to work.
Hmm jullådorna från vinden, ja de ska jag nog allt försöka få ner nu!

4 kommentarer

  1. Åh! Jag bakade egna pepparkakor första gången förra året. Degen var bra att jobba med, jag fick riktigt tunna pepparkakor men den smakade absolut ingeting. Så tråkigt när man gjort en det för typ 300 pepparkakor. Jag gillar när pepparkakorna smakar mycket! Hur är ditt recept? Hur många pepparkakor blir det ungefär?

    • Mitt recept är jättebra att jobba med! Enkelt att kavla ut, går att kavla ut till riktigt tunna pepparkakor. Hur många man kan få ut vet jag inte då pojkarna är med och bakar vilket gör att det blir tjocka pepparkakor och en hel del deg i magen. Haha
      Tror dock att du ska öka på kryddorna lite om du testar mitt recept men gillar när pepparkakorna smakar mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.