Sitter i husvagnen

Jag sitter i husvagnen och njuter av att inte ha några måsten. Husvagnslivet är litet, trångt och alldeles underbart. Men just nu sitter jag i husvagnen och längtar efter våren. Jag längtar efter att ta en kaffe i solen, jag längtar efter mer liv på campingen, jag längtar efter när det stora förtältet kommer upp och jag har längtat efter att känna denna längtan.

Så här års varje år så kommer längtan efter våren. Jag gillar längtan, den bär med sig ett hopp om en ljusare tid, en tid då vi är mer tillsammans och mer ute. Jag sitter i husvagnen och tittar ut över en ganska tom camping men jag vet att om en månad så kommer här vara mer liv.

Snart är tiden här då promenaderna blir mer lockande och hela familjen följer med utan problem. Snart är tiden här då jag spanar efter blommor medan hundarna kör nosen i marken och upptäcker spår. Snart är tiden här då vi tar av oss jackan under promenaden.

Dofterna som kommer med våren, kommer ni ihåg dom? Doften av gräs, doften av syrén, doften av vitsippor, doften av grillar som tänds. Så många dofter som vi glömmer bort under vintern.

Och ljuden, fågelkvitter, surrande från humlor, barn som skrattar, grus som knastrar under fötterna. Så många underbara ljud.

Känslan av att köra händerna i jorden för att plantera alla vackra blommor. Att gå och snegla på andras trädgårdar och planteringar. Jonas som också har husvagn här på camping har så många vackra blommor. Helt underbart. Jag sitter i husvagnen och planerar för hur jag ska göra med blommor i år, vilka ska jag ha och var ska de stå. Dahlior är min nya förälskelse sedan förra året så det blir nog en hel del dahlior.

Och båten, tänk när vi kan sjösätta båten och ta den första rundan utan att frysa ihjäl. Bara att gå i hamnen och titta på andras båtar är ett behagligt och gratis nöje.

Känner ni också längtan? Njuter ni av längtan? Jag njuter av att veta att jag har allt det härliga framför mig. Det är lite som med fredagen, helgen är som bäst precis när man lämnar jobbet och har hela helgen framför sig. För varje dag som går, även om det blåser, regnar och är kallt, så kommer vi bara närmre och närmre den ljuvliga våren. Underbart

Nu sitter jag i husvagnen och längtar efter den första buketten av vitsippor.

Vad längtar du efter?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.