Ska jag eller ska jag inte?

Anställningsintervjun gick bra. Kanske t.o.m. bättre än vad Tasso hade förväntat. *s* Jag älskar den mannens namn, Anastasios Grammatikos. Hur härligt är inte det namnet? Nå ja för att återgå till ämnet… När jag satt på intervjun så kände jag att, ja jag är minsann rätt grym på mitt jobb. 🙂 Det var en skön känsla och det fick mig att inse att jag kanske inte ska ta tjänsten. Jag kanske ska stanna kvar på SU och vänta ut utbildningsstoppet och sen läsa till lärare. Att få ett jobb på UK hade inneburit ett större ansvar men eventuellt mer stress, tillbakasträvande, negativa diskussioner, svartsjuka. I.o.f.s så kan ett jobb på UK också innebära en karriärstegring, en annan inriktning än vad jag har idag eller en alternativ väg mot vad som brukar tas/gå inom SKV. Lönen är den samma tills nästa löneförhöjning. Helt ärligt så tycker jag det är lite dåligt att man inte kan förhandla om lönen när man söker ny tjänst men så är det att vara statligt anställd. Om jag får tjänsten kommer jag att gå från att jobba efter schema till att jobba med flextid och mest troligen få möjligheten att arbeta hemifrån. Men vad händer om jag får en annan tjänst än den jag egentligen vill ha? Där är fyra områden att önska mellan och jag vet ju vart jag vill men det är ju inte samma sak som att jag hamnar där. Två av de andra områdena är också intressanta men kanske inte exakt det jag vill arbeta med och det fjärde området är kalla handen. Jag vet att jag mest svamlar nu och att ni kanske inte förstår så mkt men just nu är det så min hjärna fungerar, jag kan inte riktigt förstå själv hur hjärnan tänker.

Det som gör mig orolig eller rättare sagt fundersam är att jag inte vet om jag fattar rätt beslut oavsett vilket beslut jag fattar.  Nä det får nog bli till att göra en för- &  emot-lista om jag erbjuds en tjänst.

En positiv sak är i.a.f. att om jag får den tjänsten jag vill ha så får jag en bra chef som jag är övertygad om att jag kan ha en god relation till. Undras om det är därför som jag är så tveksam till att byta tjänst? Just nu har jag den bästa chefen jag någonsin haft, Maggie är en på tusen och Kim lika så.

Vad prioriterar ni när ni söker en tjänst? Är det lönen som styr, arbetsuppgifterna, kollegorna, arbetsorten? Tell me!

3 kommentarer

 1. Arbetsplatsen är tokviktig; kollegor och så. Men jag jobbar inte gratis heller. Så byter jag jobb ska jag gå upp i lön från det förra, och så ska jag ha en bra känsla i magen för de jag ska jobba för och med.

  • Så brukar jag också tänka men denna gången hjälper inte det mig. Ja det skulle ju i.s.f. vara lönebiten. Tidigast vecka 10 får jag svar så jag har två veckor där jag inte behöver fundera, egentligen.

 2. Med tanke på vad jag nyss gått genom så är jag nog den siste att uttala mig. Jag trodde jag hade suveräna kollegor och ett bra jobb men som visade sig gå bak ryggen på ett fult sätt.
  Om jag får välja jobb så är arbetstiderna mkt viktiga och därefter lönen. Ingen vill ha sämre lön men att få lov att ha fritid, att må bra går över att ha enorm lön. För har du ingen fritid har du inte nytta av alla pengar du tjänar…

  En vän brukar säga att hon kunnat tjäna så mkt mer om hon lämnat NRM men för den något sämre lönen har hon mycket bra chefer, kan ta med sig ett sjukt djur till sitt kontor för en dag eller två, har tillgång till professorer som glatt och villigt pratar djur och natur med henne. Hon hjälper till vid disputationer och har fått nya belästa vänner i världen. Hon får välja sina arbetstider ganska mkt och eftersom hon inte kan sova länge kommer hon till jobbet 5.30 och kan gå hem runt 14-tiden. Hon går in en dag på sin semester och kör lite fakturor och för det får hon extra ledigt när hon vill.
  Pengar är mkt men det andra spelar enorm roll för att man ska trivas.

  Tyckte det där med att du ska läsa till lärare låter mkt intressant och “Emma” 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.