Skogsrunda

I fredags under crosslägret tog jag en skogsrunda med hundarna. Behövde komma undan lite och hundarna behövde en promenad, som tur är ligger crossbanan mitt i skogen så jag behövde inte gå särskilt långt.

Inte riktigt rätt skor för en skogspromenad

Jag hade så ont i fötterna att jag inte hade något val annat än byta skor. Hur jag kunde få så ont i fötterna av att gå mina Asics gympaskor som jag brukar jobba i förstår jag inte men vart enda steg gjorde ont.

Kopparödla

Höll nästan på att trampa på denna lilla räliga varelse men som tur är så gjorde jag aldrig det. Jag lyckades t.o.m. att fotografera den utan att få panik, jag skrek inte ens men det var ju en kopparödla och inte en snok. Hade det varit en snok hade jag nog både skrikit och fått panik då jag har ormfobi.

Trots närheten till crossbanan så var det tyst i skogen bortsett från fågelkvitter och trädens sus. Promenaden fick mig att tänka på alla skogspromenader som jag tagit i Småland med mormor och morfar och mina föräldrar. Alla gånger jag och Gerda lekte Ronja Rövardotter i skogarna.

Doften

Morfar och far höll på med skogsbruk så vi lärde oss värna om skogen. Både morfar och far luktade skog så doften av nyfällda träd får mig alltid att tänka på dem.

Vägen var kantad av stora ormbunkar, riktigt stora högre än mig. Det var supervackert och välbehövligt. Hundarna älskade också det och fästingarna älskade hundarna.

Det var ett givande läger för Affe, kul för oss föräldrar också. Eller som Kärleken säger, på dagen var det läger för barnen och på kvällen var det läger för dem vuxna fast utan cross. Haha

8 kommentarer

  1. Så skönt med en lugn promenad. Kan tänka mig att skorna inte var så sköna att gå i, men fina var dom ? Var är de ifrån?

  2. Jag hade nog nästan kissat på kig om jag möt ödlan sådär. Medan vi var på Gotland såg tydligen ena sonen en snok eller huggis uppe i trädgården vid en rabatt. Den vill jag inte se idag. skönt med en promis i Skogen

    • Fy fan! Jag hatar ormar, har en lång berättelse att dela med dig en dag om ormar. Den är inte trevlig så vi får ta den en annan dag så du inte går och tänker på ormar hela dagen

  3. Ohh har också sett en sådan ringla förbi och jag hade inte varit lite lugn som dig och fotat, men fint den glittrade

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.