Små glädjeämne i vardagen

Små glädjeämne i vardagen är viktigt att fokusera på, särskilt som nu när jag är sjuk. Små glädjeämne i vardagen är en klassisk övning man får när man har utmattningssyndrom. Ibland handlar det om att man ska nämna tre positiva saker med dagen för sig själv innan man somnar. Ibland handlar det om att man ska ta en promenad och hitta fem positiva saker under promenaden. Ibland handlar det om att man ska leta efter ett specifikt glädjeämne som man själv väljer.
Små glädjeämne i vardagen Små glädjeämne i vardagen

Små glädjeämne i vardagen för mig är blommor och ljus. Jag tror att det är små glädjeämne för mig för att farmor alltid ställde en bricka med ljus på bordet så det inte var mörkt i rummet när jag skulle sova. Där låg jag i bäddsoffan i skenet från stearinljus och hörde farmor och farfar prata stilla i köket, jag var trygg och älskad.
Ja det var jag alltså så klart hemma också men det är alltid lite bättre hos mor- och farföräldrar. 
Idag har det varit jobbigt för mig, jag är hemma sjuk och jag lider alltid av dåligt samvete när jag är borta från jobb. Därför unnade jag mig några kvistar blommor, små glädjeämne i vardagen helt enkelt.
Små glädjeämne i vardagen Små glädjeämne i vardagen
Sid är definitivt ett glädjeämne i vardagen! Tänk att en sådan liten skapelse kan skänka så otroligt med värme och kärlek! Han var också anledningen till att jag kom ut på en promenad idag. Han var anledningen till att jag gick en runda i trädgården. I trädgården fick jag syn på hyacinterna som börjar slå ut och tulpanerna som står i knopp. Små glädjeämne i vardagen!
Små glädjeämne i vardagen Små glädjeämne i vardagen

På promenaden fokuserade jag på att hitta fem positiva saker. Solen sken, grannens häck har små gröna blad, himlen var blå, syrenen har fått gröna blad och vitsipporna står vackra överallt. Att hitta små glädjeämne i vardagen var en övning som fick mig att släppa lite på stressen. I Malmö, bakom Petrikyrkan står en stor syrénbuske. Den busken gick jag förbi två gånger varje dag. Först var den ett glädjeämne för att den började bli grön, sen var den ett glädjeämne för att jag såg blommor i knopp och sedan var den ett glädjeämne för att jag kunde stanna och stoppa näsan i blommorna.

Små glädjeämne i vardagen

Jag är helt övertygad om att när man letar efter små glädjeämne i vardagen så kommer man hitta mycket. I början kan det kännas lite konstigt och stelt men när du väl vant dig så kommer det lättare och plötsligt stannar du inte vid fem glädjeämne utan du ser glädjeämne var än du går. Det gör livet lättare att leva, att orka med när livet känns lite tufft.

Och glöm inte att dansa, riktigt dansa loss som om det inte fanns någon morgondag! Gör det var du känner för, i parken, i hissen eller i ditt hem men dansa!
Jag dansar till min nuvarande favoritlåt, jag kan inte vara stilla när jag hör den!

Vilken är din jag-kan-inte-sitta-stilla-låt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.