Sommarångest

DSC_9727 DSC_9736

Jag hör så många gnälla på att det är varmt, jag hör så många säga att de inte vill åka till stranden utan stannar hellre hemma, jag hör så många gnälla över bikiniångest. Det är inte okej! Alla har en kropp och vill man ha en strandkropp så går man helt enkelt till stranden med sin kropp. Svårare än så är det inte eller?
Nä egentligen är det inte svårare än så men varje dag matas vi i reklam, filmer, tv osv av samhällsnormer om att vi ska vara på ett visst sätt, se ut på ett visst sätt och för gudsskull inte väga mer än ett smörpaket typ. Så självklart är det svårt att stå emot de negativa tankarna som huserar i huvudet. Jag försöker att vara stark, att inte bry mig. Jag går i illgrön bikini från husvagnen ner till havet, badar och tillbaka igen. Ingen handduk om mig, ingen klänning över och inget gömmande i vassen. Men det är på campingen det, på campingen där klimatet på något sätt är mer förlåtande än vad det är utanför campingen.
Igår när jag kom hem var vädret härligt, varmt och klibbigt, poolen var mer inbjudande än något annat här hemma, möjligen att frysen lockade mer men då hade jag fått stycka mig själv för att rymmas i lådorna. Jag ville göra som så många andra bloggerskor som jag läser och inspireras av, jag ville ta riktigt härlig sommarbilder från mitt hem och visa hur jag njuter här. Jag riggade upp allt och började fotografera men sen kom de, tankarna som inte borde få komma. du duger inte! ingen vill se en tjockis i en solstol! klänningen ser ut som farmors nattlinne på dig! du kan inte ta sådan foto! du kan inte vara framför kameran, knappt bakom! 
Jag försökte skaka av mig känslan och fotograferade ändå men på alla bilderna så syns det på mig att jag inte är bekväm, tankarna vann.

Det behövs stor styrka och massa mod att vinna mot samhällsnormerna men jag ska kämpa, de ska inte få vinna en gång till!

DSC_9741

15 kommentarer

 1. Jag har bara kommit en bråkdel av din väg! Det är första sommaren på evigheter som jag åker till stan i kortare plagg än knälångt!
  Jag går inknölad i baddräkt till stranden utan handduk.
  Bekväm? Nä, men ingen ska behöva skyla sig pga fetma, benighet, psoriasis, medfödda eller tillkomna defekter!
  Don’t judge the book by it’s cover!

 2. Härliga bilder, precis min filosofi det där om att göra det som gör en lycklig som du skriver i bilden. Klart att du kan fotografera och ta bilder av både dig själv och ditt hem. Strunta i det där med vad du tror att andra tycker, sådant tar alldeles för mycket energi. Vi duger alla var och en precis som vi är, för det finns bara en av oss alla.
  Ha det fint!
  Och välkommen in till min blogg 🙂
  Christina

 3. Jag känner igen mig så. Jag försöker varenda dag att göra sånt som jag gillar, utan att känna att jag är mindre värd för att jag är 10 kilo tjockare än normen. Minst 10 kilo.

  Det är så tungt, för man blir matad med så mycket skit, reklam saker undermedvetet. Man blir ständigt matad med att man inte ska ha finnar, man ska ha former men du ska ändå vara smal. Och tjockt, långt, glänsande hår.

 4. Hallå där! Jag vet hur vacker du är för jag sitter med dig på min skärm allt som oftast och redigerar bilderna från ert bröllop. Och du duger precis som du är, bara så du vet <3!

 5. Om du visste vad jag kämpar med att inte titta kritiskt på bilderna av mig i bikkini! Så galen jag blev när jag såg dem, men nu när de synts ett tag känns det inte lika tufft! Det är jag, som jag är!
  Var inte heller helt bekväm egentligen med att inte dra på linnet när vi gick på promenad, men sååå skönt det var! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.