Sommarlovets första dag

Sommarlovets första dag började vi med picknick i vardagsrummet tittandes på Barnkanalens Sommarlov. Är det något jag har lärt mig av Pia och Dennis så är det att picknick kan man lika väl ha i vardagsrummet som i skogen.
Sommarlovets första dag

Jag tycker om att titta på Sommarlov med barnen, det ger den där sommarkänslan som är så god. Jag minns ju fortfarande hur jag tittar på sommarmorgon (tror jag det hette) med allt från Solstollarna till Bo Ko. Barnen kommer nog minnas Sommarskuggan med samma känsla.

Sommarlovets första dag Sommarlovets första dag Sommarlovets första dag

Efter att ha skrattat med barnen åt rolig saker på två, fått storstryk av Vincent i Fifa (trots att han bjussa på ett självmål) och efter en uppskattad lunch gick vi ut i skogen. Eller skogen och skogen för mig är det ju bara en liten trädunge eftersom jag är uppväxt i skogen, bokstavligen talat då vägen tog slut där vår gård låg. Barnen älskar att gå denna lilla rundan för här finns allt från tjuvar, dinosaurier, troll och andra motståndare att försvara drottningen (min givna roll) från. Ibland får Sid vara med i leken, denna gången vara han hedersvarg och var tvungen att bli extra noga vaktad. Jag bara älskar barnens fantasi!

Sommarlovets första dag Sommarlovets första dag

Genom skogen och ut på den knarriga grusvägen där vägkanten är prydd med små vackra växter. Tänk att vi har dessa vägar inom tätorten. Det är nog det bästa med Höör, närheten till det gamla i kontrast med det nya.

Sommarlovets första dag Sommarlovets första dag Sommarlovets första dag

Hemma, vår lilla plats på jorden, där trivs vi bra. Det är nu som det är allra skönast att bara vara hemma, njuta av trädgården. Vi åt middag ute i paviljongen, Kärleken och jag drack kaffe på den nygjorda uteplatsen på framsidan (ni kan se den på IG) och sen gick jag kvällsrundan i trädgården (hundbajs får inte finnas och inte heller några sniglar) med kameran i handen.

Sommarlovets första dag

På sommarlovets första dag var de allra första hösthallonen färdiga. Två små hallon som var klara före smultron och jordgubbar.

Sommarlovets första dag

Bäst var vaktkatten som antingen var med i pojkarnas lek eller så visste inte katten om att hen var en katt. När vi gick förbi kom plötsligt katten utfarandes från en buske, det vara bara ett morrande som fattades för hen skulle varit som en vakthund. Där på grusvägen satt hen och tittade efter oss så att vi verkligen gick. Jag älskar att bo så här!

Ja det var sommarlovets första dag och nu fortsätter sommarlovet med denna lediga dagen. Sen är det tillbaka till fritids och jobb.

Men sommarlov, det är nice det!

2 kommentarer

  1. Mmmm, skönt. Vi har haft avslutningar tisdag och onsdag den här veckan. Så fint! Alla nöjda, alla redo för sommarlov. Äldsta åkte till mormor och morfar direkt och de små går på fotbollsläger fram till midsommar. Vi vuxna har tre veckor kvar, phu… men det ska väl gå på något magiskt sätt.

    • Tre veckor reder ni, jag får vänta hela juli ut innan min semester kommer. Men men det gör inget för då har jag chansen att vara med första skoldagen och det gillar jag.
      Hoppas barnen får ett härligt läger! Minns mina scoutläger med stor glädje och myggbett. Haha

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.