1:a advent

Tänk att 1:a advent är här! Så underbart!

Vi började morgonen med att barnen fick sin adventspresent, de var så spända. I år gör vi så att de får adventspresent istället för adventskalender. De får en ledtråd och sen ska de gissa innan de får öppna. Ledtråden de fick igår var vi börjar mjukt. Imorse gissade de på mjukisdjur men det var fel. Vicce fick en hoodie som är grön och vit med texten Hogwarts. Han blev jätteglad, det är ju Slytherins färger. Affe fick en röd tröja med en rappande ren med hörlurar. Han tyckte den var så häftig.

Igår gjorde jag Snickers och Rockyroad och choklad med flingor. Affe gillar inte jordnötter så jag fick ju göra något för honom också. I veckan ska jag göra kola tänkte jag. Vad brukar ni göra för julgodis?

Ny tradition

2020 är ett år som kräver nya traditioner i.o.m. att så mycket är inställt. Luciafirandet är inställt, julfester är inställt, julskyltningen är inställd. Så vi bestämde oss för att skapa traditionen att är julbord den 1:e advent. Det var så gott!

Jag gjorde senapssill och dillsill, hade köpt brantevikssill och gravad lax som jag gjorde hovmästarsås till och kokte ägg.

Jag köpte färdigkokt skinka (det gör jag inte om igen) som jag griljerade. Jag gjorde revben, hade köpt prinskorvar i köttaffären Jag gjorde köttbullar på blandfärs och älgkalvsfärs. Givetvis gjorde jag även en Jansson. Jag gjorde även brunkål för första gången i mitt liv, den blev god.

Det jag inte gjorde var att stressa och jag dukade inte heller fint. Det var bara 1:a advent och inte julafton. Vi hade förstås ljus på bordet, julservetter så lite fint hade vi ju.

Mor, Affe och Kärleken körde Coronnespel, vi åt mjuk pepparkaka som mor hade bakat och julgodiset kom fram. Vi hade en riktigt mysig eftermiddag.

Snön faller

Snön faller, men inte här utan i grannkommunen. Det är så orättvist. Jag vill ju ha snön!

Jag hoppas att ni har haft en härlig 1:a advent!

24 kommentarer

 1. Vad roligt att ni skapade en ny tradition med julbord 1:a advent. Låter gott! Kul att de fick adventspresent, det fick vi med när vi var små 🙂

  • Vi är väldigt nöjda med den nya traditionen, hoppas att vi verkligen håller fast vid den. Ser framför mig hur den kan hålla långt efter att barnen har flyttat hemifrån.

 2. Åh det låter som en helt fantastisk ny tradition. Vi behöver verkligen tänka i nya banor om vi ska orka. Jag tror att detta blir spelets år, vi har spelat massor av sällskapsspel!
  KRAM

  • Ja jag tycker också att det är en härlig tradition, nästa år hoppas jag att alla i storfamiljen kan vara med alltså mina systrar med respektive och syskonbarn.
   Mer sällskapsspel åt folket!

 3. Vilken mysig ny tradition! Jag längtar verkligen efter julmaten. Det känns som att julkänslan kommer lite tidigare i år även om den blir lite annorlunda.

 4. Åh vilken härlig dag. Jag vill ju också vara med och äta julbord det är ju så himla gott med allt som ni hade på bordet. 😍Jag tycker om knäck som julgodis

 5. Vilken härlig tradition ni skapat. Jobbar oregelbundet så allt sådant är svårt för mig. Kul idé med adventspresenter istället

  • Har full förståelse för det då min mor är sjuksköterska och jobbade natt på sjukhuset. Vi hade ju ändå rutiner bara det att dom såg olika ut beroende på om mor jobbade eller inte.

 6. Ja visst är det sorgligt att nästan allt är inställt i juletiderna. Men ni har ju verkligen hittat en ny bra tradition med julbordet vid advent. Så himla mycket mys över det.

  • Ja det blev himla lyckat.
   Jag kommer sakna barnens luciatåg och julfirande. Det ska spelas in på båda barnens skolor men bara äldsta sonens skola kommer visa det för vårdnadshavare.

 7. ja jättetråkigt att allt är inställt, det på förhand sätter ju tråkig dorti på julen. Men precis som du säger får man göra egen bra tradition denna julen och så mysigt ni gjorde det

 8. Kul att hitta på nya traditioner, julbord är ju så gått..kul också för barnen med julpresent på 1 advent. Brukar mina barn också få. Ja, mycket man är van vid som är inställt i år men det är ju bra om man är kreativ och kommer på nytt..vi brukar göra knäck och kola till jul

  • Ja vi tyckte att det var en kul tradition och en som är enkel att hålla kvar vid även när barnen flyttat hemifrån.
   Knäck kan jag bara inte göra, det blir aldrig någonsin bra. Så tråkigt för det är gott. Kola tänkte jag att jag skulle göra i veckan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.