Första december, första luckan

Det är den första december vilket innebär att det är dags att öppna första luckan i min adventskalender.

Jag har haft adventskalender från Bodyshop, Yves Rocher och Lyko. I år snålade jag ur och köpte en för 200kr från Lyko. Jag tyckte helt enkelt inte att det var läge att köpa mig en dyr adventskalender iom att jag är sjukskriven.

Jag tyckte att denna var fin och lagom i pris.

Jag skrattade rakt ut när jag öppnade lucka ett. Men visst det är inte helt fel med en ögonskuggspensel. Det här är perfekt nivå för mig faktiskt. Jag behöver inget stort och dyrt, det är ju bara för att få något litet varje dag fram till julafton, precis som det var när barnen var små.

Barnens ledtråd

Igår fick barnen sin ledtråd till sin/sina (de vet aldrig om de får varsin present eller en tillsammans) andra adventspresent. Ledtråden lät Vi har alltid sagt nej tidigare.

Ni kan tro att det började snurra i deras huvud och de började genast diskutera vad det kunde vara. Det här med att ge dem ledtrådar gör adventspresenterna kul för oss också då vi fnissar lite åt deras diskussioner.

Barnen har fått SVTs kalender av farmor, precis som vanligt. De har även chokladkalender. Jag har ju då min kalender från Lyko och Kärleken då, ja hans har jag inte köpt ännu men jag vet exakt vilken jag ska köpa till honom. Håll tummarna för att jag hittar den idag!

Hur ser det ut hos dig? Vem har adventskalender i ditt hem?

24 kommentarer

 1. I år gick vi all in med kalendrar. Jag har en med stenar, en från rituals, kaffe från nespresso, choklad från IKEA, Sen har katten en med godis i. Till det har mannen en med whiskey,

 2. Jag gjorde och gav mamma, svärmor och min dotter en julkalender med ett chokladhjärta på varje dag och ett pepp ord bakom. Hemma gjorde jag en kalender till mig och mannen fylld med mat,dryck och upplevelse kalender. Den startar ikväll.
  En kalender från Lyko och dylikt har jag aldrig haft, men skulle nog gärna tänkt mig en..fast jag är för snål mot mig själva.
  Hoppas du får många roligs små gåvor
  Kram Kajsa

 3. Vi har faktiskt ingen adventskalender alls här hemma. Men det blir nog en till dottern nästa år för då är hon nog tillräckligt stor för att uppskatta det 😊

 4. Barnen har vars en godiskalender och så fick de vars en kalender med småprylar som jag gjort. Maken har faktiskt också en chokladkalender, kunde inte låta bli när jag sprang på den eftersom han alltid gillat den chokladen 🙂 Och jag slog till på en likadan kalender som dottern, så ja, hela ligan har någon typ av kalender! Visar dem i bloggen i morgon 🙂

  • Så kul! Jag ville köpa Oreo-adventskalendern till min man men jag hittar den ingenstans. 🙁 Han är den enda i familjen som inte har någon.

 5. Haha ja men jag ÄLSKAR din positiva inställning till din första lucka <3 Du kommer ju inte att bli besviken en endaste dag =)
  Kul idé till barnen, bra att dom får grubbla och längta!

  • Hahaha ja men man får ju lite vad man betalar för, om kalendern kostar 200kr så kan jag ju inte förvänta mig stora gåvor. Jag blir glad av att bara ha en kalender att öppna, och då inte någon choklad.

 6. Jag har inte någon julkalender, men jag var sugen på en sån med kristaller i. Chokladkalender har jag haft tidigare, men vill inte ha en sån längre för att man bara får äta en chokladbit om dagen😆
  När jag läste om barnens ledtråd smålog jag lite vid tanken på hur kul man kan skoja till det med just den ledtråden😆

  • Chokladkalender har jag aldrig haft, inte min grej att bara äta en bit åt gången. haha
   Ja man kan helt klart få olika tankar kring ledtråden. haha

 7. I år har jag inte köpt någon kalender men annars så brukar jag köpa chokladkalendern. Jag blir liksom aldrig vuxen. Hade chokladkalendern som liten och har det fortfarande. 😀 😂

 8. Jag gillar advents eller julkalendrar vad man nu ska kalla dem. Tror inte att det spelar så stor roll om hur dyr eller påkostad kalendern är utan att det är grejen att få öppna och bli överraskad som är grejen. Nya penslar till smink kan man aldrig få för många av.

 9. Vi har adventskalender allesammans, normalt sett brukar vi ha som vi själv köpt presenterna till varandra i men i år är det bara maken som har en sådan eftersom det inte finns någon färdig som passar honom. Jag har en från glossybox i år…dyr men halva fick jag av barnen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.