Så var jag här igen

Jaha så sitter jag på Neurologen igen. Tänk att detta ska ingå i min måntliga rutin nu för resten av mitt liv. Alltså det är inte kul att sitta här, jag är låst här. Visst jag har med mig datorn, tidningar och böcker men vem vill sitta på ett sjukhus liksom? Uppkopplad eller inkopplad med min lilla kompis.

Jag som är så frusen kan inte ha långärmat på mig för ja jag har ju en slang i armen. Nu kan jag ju inte ens dricka kaffe. Oh denna sjukdom gör mig så glad och pigg eller inte.

Jag kan alltså inte dricka kaffe så ofta längre. En latte går bra men den varar längre än vad den håller värmen. En kopp kaffe någon gång då och då funkar men det är stor omställning för mig. Jag som har druckit minst 8 koppar kaffe varje dag. Det är något med kaffe, jag kan inte njuta av att ta ett glas vatten/saft/mjölk på samma sätt som jag kan njuta av en kopp kaffe. Jag som inte är så glad i läsk (julmust räknas inte) har börjat dricka mer energidryck för att få i mig koffeinet och för att tja det är gott. Det är inte gott på samma sätt som kaffe var förr men ändå gott. Njuter mer av en energidryck än av ett glas saft. Jag vet att energidryck inte är bra men att gå med konstant huvudvärk är inte heller bra. Ja jag är koffeinberoende, det händer oss kaffedrickare.

Jag längtar efter kyla, sådan kyla så man får packa in sig i flera lager kläder, bära mössa, vantar och halsduk bara för att gå ut en liten runda. Jag längtar efter allt det vackra gnistrandet som kommer med minusgrader och frost. Minns inte ens när jag tog denna bilden men jag tror det var det året då bonus-svärfars båt höll på att frysa fast i Ringsjön.

Men nu ska jag sätta igång lite musik i öronen, sen ska jag ta fram jultidningarna som jag har med mig. Det kan nog roa mig en halvtimme, i bästa fall.

Så var jag här igen, här där det är så galet tråkigt att bara sitta.

26 kommentarer

 1. Usch vad tråkigt för dig att sitta där! Du får passa på att göra lite listor inför jul. Googla på bra bloggidéer som du sedan kan dela med dig av till mig 🙂

  Gillar du te? Du kanske kan hitta några favoriter där, det finns ju så mycket olika beroende på vad man gillar.
  Lycka till och önskar dig en fin dag trots allt!

  • Det är tråkigt, idag kunde inte ens jultidningarna locka mig så det blev Disney+ istället. Lättittat som man inte behöver vara så fokuserad på.

   Tack!

 2. Inte kaffe? 😳

  Problemet med långärmat går att fixa! Har sytt om många plagg för att underlätta för patienter/brukare/kunder/maken/svärfar mfl
  Vi får prata om det på lördag 😘

 3. Tänk om jag kunde vara där med dig och underhållit dig lite =) Vi hade säkert haft massor att prata om. Strunta i kaffet och drick varm oboy MMMMMMMMM
  Var rädd om dig,
  KRAM

 4. Låter inte som den allra roligaste sysselsättningen precis, får försöka hitta någon bra hobby som kan göras från sjukhuset, fixa en hemsida, lägga ut annonser på begagnade saker du vill sälja eller gå igenom post och räkningar och annat så att du i alla fall kan vara nöjd att du bokat av flera tråkiga saker från måste listan när du går därifrån. Skulle få väldigt svårt att dra ner på kaffet själv så jag förstår att du tycker det är jobbigt, energidryck är ju ett okej alternativ om det är i lagom mängd, te kan säkert också fungera ibland då det finns i många smaker.. I alla fall bra att ha något att se fram emot, vintern är ju på ingång. Sj tycker jag dock inte lika mycket om kyla men bra att det finns dom som gillar vintern med

 5. Fy vad jobbigt att sitta där och sedan småfrysa låter inte alls kul. Som någon sa över mig att kika på film eller en serie skulle det funka samtidigt? Kram till dig från mig

  • Jag blir rastlös just för att jag måste stanna där och bara vänta. Jag brukar läsa eller titta på film/serie, idag blev det film Skönheten och Odjuret i nytappning.
   Kram

 6. Förstår att det blir långsamt att sitta där, men ser att fler tipsar om fler bra grejer så känner att jag får nicka och instämma med dem <3

  • Ja det är rätt tråkigt faktiskt men jag måste helt enkelt bara lära mig för jag kommer ju fortsätta med detta tills det finns ett bättre sätt att få bromsmedicinen.

 7. Usch och fy för att sitta att och frysa på sjukhus! Inget roligt alls! Jag dricker inte kaffe så kan inte uttala mig om vad man kan dricka istället för att få liknande effekt tyvärr!

  • Nä det är inte kul att småfrysa. Det kommer aldrig bli bra, jag fick MS-diagnos i somras så jag måste till sjukhuset en gång i månaden.

 8. Det låter inte kul att behöva sitta där så mycket. Måste vara tråkigt.
  Visst är det mysigt att vara ute när det är fullt med snö och tyst och lugnt 😌
  Kram 🌸

  • Ja det är tråkigt, långtråkigt.
   Det hade varit så mysigt om det kom massa snö och minusgrader. Det hade piggat upp så mycket i detta gråa och tråkiga väder.

 9. Usch lider med dig. Det enda positiva är att de gör allt för att du ska må bra och hålla din ms i schack så gott det går.
  Jag förstår att det känns jobbigt att inte kunna dricka något man gillat så mycket, även om jag inte är kaffedrickare. Det är nog omställningen som är jobbigast.
  Kämp på, du är starkare än du tror
  Kram Kajsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.