Att gå utanför min komfortzon

Att alltid leva sitt liv tryggt gör en otrygg. Det citatet läste jag för ett tag sedan, minns inte vem som citerade eller vem som var citerad men jag tycker det är bra. Men det krävde att jag tänkte till lite för att hänga med.

Nu är inte kläder något av vikt, inte riktig vikt iaf. Men att ibland våga sig utanför sin komfortzon är bra, att vidga sin syn lite helt enkelt. Jag tror att många människor tror att det måste vara något stort som man ska göra för att det ska räknas som att man har gått utanför sin komfortzon. Det tror inte jag, jag tror på att små steg är bättre. Då blir det inte skrämmande eller överväldigande utan mer behagligt och att man inser att det är inte så himla farligt att kliva utanför sin komfortzon.

Ja mina vader är stora, nej dom blir inte mindre för att jag går ner i vikt.

Igår chockad jag mig själv lite. Jag föll för en klänning på Lager 157 – med djurmönster! Till på köpet valde jag ormskinnsmönster på sandalerna framför rosa. Det är ju nästa så man blir mållös.

Det kanske inte var så himla modigt tänker du. Men då ska jag bekänna en fördom som jag har. Kläder med djurmönster får mig att tänka på “white trash”. Nä det är inget jag är stolt över men jag skyller det helt och hållet på amerikanska serier och filmer där “white trash” ofta är kvinnor iklädda tights med djurmönster, chockrosa urringad top och stort sönder blonderat hår. Så ja, jag går utanför min komfortzon när jag klär mig i djurmönster.

Vill ni höra det roligaste? Jag känner mig fin i min djurmönstrade klänning med ormskinnsmönstrade sandaler till. Det är skönt att slå hål på fördomar och att kliva utanför komfortzonen.

När klev du senast utanför din komfortzon?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.