Att ha försvunnit

Vad hände liksom? Jag har helt försvunnit från bloggen denna sommaren. Tiden har funnits men jag har inte vetat vad jag skulle berätta för er. Jag har saker att berätta om men det är rätt mycket samma samma. Jag har solat vid varje tillfälle och när jag inte har solat har jag legat i soffan och tittat på serier. Haha Så spännande att berätta om.

Men vad har hänt då?

Jo Affe har ju fyllt år. Vi firade med kakkalas och jag fick göra tårtor till honom. Jag gillar verkligen inte att göra tårtor, det är inte min grej liksom.

Han firades i dagarna tre precis som det brukar bli. På lördagen kom farmor och bästa Bonus på lite tårta. Affe fick pengar av dem och de hade han handlat upp direkt han fick dem typ. Han hade spanat in ett Lego han ville ha.

På söndagen kom min sida av släkten och det var liv och rörelse i hela lägenheten. Helt underbart! Det kändes faktiskt mindre trångt i lägenheten än i huset. Planlösningen gör stor skillnad!

På måndagen firade vi honom med överraskning.

Så kom födelsedagen

På söndagskvällen sa Affe att han ville ha skattjakt för att hitta sitt paket. På söndagskvällen liksom. Jaja vi löste det iaf. Vi kunde inte sätta ut lapparna tidigare så pappa hade dem i bakfickan. Paketen fanns i bilen så han fick gå en runda för att sedan avsluta hemma. Det var rätt kul. Han fick ett datorchassi som man kan titta in i och det blinkar och tja det är något häftigt gaming tjofräs. När paketet var uppackat och alla hade ätit frukost så satte vi oss i bilen och for iväg. Grabbarna visste inte var det bär iväg.

Den stora besvikelsen

Eftersom de hade lovat dåligt väder så vågade vi inte göra det vi hade tänkt från början. High Chaparral i regn är inte kul! Så vi bestämde oss för att åka till Blå planeten i Köpenhamn. Vi hade hört så mycket gott om det.

Vi blev besvikna! Vi trodde det skulle vara större och mer upplevelser. Visst det var jättefint det som var där och det var häftigt att gå genom tunneln så man var under fiskarna men kom igen. Nä det var inte värt det.

Efter Blå planeten tog vi en liten fika vid småbåtshamnen som ligger precis bredvid. Vi hade förväntat oss att det skulle ta längre tid att gå där inne så vi hade inte direkt något planerat efter. Vi bestämde oss för att köra in till Köpenhamn. Barnen har aldrig varit i Köpenhamn så jag ville visa dem hur en storstad är.

Grabbarna höll på att storkna när vi gick på Strøget. Så mycket folk! sa de. Fast nä det tyckte faktiskt inte jag att det var. Det är ju alltid mycket folk på Strøget. Vicce hittade en Nimbus 2000 som han ville ha och ett HP-schack. Tyvärr så var det rätt dyrt så han hoppade över att köpa det. Jag hittade en rosa Tesla som jag hade kunnat ta med mig hem. Fatta va coolt att ha en sån rosa bil att köra runt med.

Det blev en bra dag trots besvikelsen. Vi var alla trötta och nöjda när vi väl vände hemåt igen.

Semestern tog slut

Affes födelsedag var min sista semesterdag, kändes som att sommaren var över. Både för att semestern var slut men också för att vädret inte kändes som sommar.

Inga shorts längre, inga korta luftiga klänningar mer, inga tunna linnen heller. Det var klädkoden som skulle råda. Jag gör mitt bästa för att följa klädkoden men jag tänker inte köpa en helt ny sommargaderob om inte min arbetsgivare betalar för det. Fattar inte vad problemet är egentligen, det rör sig om tre månader om året som vi kan ha bara ben. Är det så farligt? Jaja det är inte lönt att lägga energi på det, det är som det är.

Jag har varit med min älskade NellisPellis på akuten en fredagkväll. Vis av erfarenhet hade hon mat med sig till oss. Trots besök på akuten så mår hon bra, knutan minskar och snart har hon gett cancern en riktig käftsmäll! Underbart!

Vi har försökt att njuta av sommaren, ta vara på den underbara naturen, av solen som har värmt oss på kvällarna på balkongen. Sommaren är inte slut för att semestern tog slut! Värmen och solen är kvar! Och vi har lite roligheter inplanerade till men det vet inte grabbarna om än.

Jag tar varje tillfälle att njuta! Jag är tacksam för varje sommar jag får uppleva, jag stoppar minnena i minnessållet för att plocka fram en mörk och kall novemberdag.

Det är fortfarande sommar!

12 kommentarer

 1. Får ni inte ha bara ben på jobbet? Shorts och minikjolar kan jag förstå om man inte får ha men barbent under knä- eller vadlång kjol/klänning borde väl knappast störa någon. Jag ska genast sluta klaga på den slappa klädstilen på mitt eget jobb 😂

  • Nä ledningen har bestämt att det ska vara hellångt och inga bara axlar. Det innebär att vi inte ens får visa anklarna.
   Nä klaga inte. Haha

 2. Jag har bara hört dåligt om den blå planeten, alltså inte att det som var är dåligt men att det inte är värt det. Alldeles för dyrt men härligt att ni kom iväg till ströget, så mysigt ju =)

 3. Låter som det blev en riktig lyckad födelsedag trots besvikelsen.
  Får ni inte ha bara ben på jobbet? Jag förstår att det kanske inte är uppskattat med kort, kort men de kjolarna du har på bilderna bör ju ändå vara okej känner jag.

 4. Härlig sommar ni fick. Har inte heller varit i Köpenhamn, kanske är dags för det snart? Alla pratar så gott om det. Tycker också det är svårt att få till en bra tårta. Nu har jag lovat att göra en prinsessatårta till barnbarnet som fyller på söndag.

 5. jag älskar med att få njuta av sommaren 🙂 här är det med fortfarande sommar och sol 🙂 klart man ska njuta så mycket man kan 🙂

 6. Du har ju hunnit med en hel del mysiga stunder under sommaren, här har det varit en riktigt lat sommar och vi har fått mycket mindre gjort än vi brukar, men man måste ju tillåta sig att vara lat ibland

 7. Du har ju hunnit med en hel del mysiga stunder under sommaren, här har det varit en riktigt lat sommar och vi har fått mycket mindre gjort än vi brukar, men man måste ju tillåta sig att vara lat ibland tänker jag

 8. Nä, vädret har inte varit vad jag kallar sommar, allt från höga temperaturer en dag för att följas av isande vind och regn. Hösten kan ju klart bli fin
  LN

 9. Idag börjar jag jobba efter en lång ledighet men jag har bestämt mig för att vi ska njuta av kvällarna så mycket vi kan så längde det är fint väder.
  Alltså, 2022 och ni har en såå förlegad klädkod, känns ju helt galet!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.