En härlig helg

Sitter i soffan med ett glas vin, slötittar lite på tvn och känner mig lyckligt lottad. Det har varit en härlig helg.

Värmen kom tillbaka och det tog vi vara på i torsdags då vi var i Falsterbo. I fredags satt vi på balkongen och lyssnade på musik från torget, det har varit marknad i helgen.

Tosselilla Sommarland

I lördags åkte vi till Tosselilla Sommarland, grabbarna visste bara att det var en utflykt där vi skulle kunna bada. IF Metall hade abonnerat hela allt och deras medlemmar i Skåne fick köpa biljetter till ett riktigt bra pris.

Vi började med att åka karuseller och Affe fick hoppa. Sen grillade vi korv och satt ända in i staketet för alla letade skugga. Det var otroligt varmt. Jag mår jättebra i den här värmen men det är skönt att kunna gå in i skuggan. Vi hade tänkt att åka berg- och dalbanan som är ny för året men det var sådan ryslig kö så vi hoppade över det.

Vattendelen i parken lockade extra mycket med tanke på värmen. Jag älskar att åka vattenrutschbanor så jag var så taggad. Jag har nu insett hur gammal min kropp är.

Jag vill påpeka att det är bara kroppen som är gammal för både viljan, lusten och hjärnan finns kvar. Men efter att ha tagit mig hela vägen upp (trappor är inte någon höjdare längre) till rutschbanan och sedan åkt den 170 meter långa banan så tyckte min kropp att den skulle berätta för mig att jag är 45 år och inte 25 år.

För det första så är banan livsfarlig för hade jag haft lite mer fart så hade jag åkt ut ur banan. För det andra så var det jobbigt att resa mig när jag landat eftersom linern hade lossnat. För det tredje så uppskattade min rygg inte att fara hit och dit i banan.

Jag är djupt irriterad på att de inte har en hiss upp till rutschbanorna för då hade jag lätt åkt Hyper också! Grabbarna åkte den och det var den bästa de någonsin åkt. Tack för den liksom.

Jag har inte så många bilder från Tosselilla för jag hade fullt upp med att ha skoj. Sen gillar jag inte riktigt heller att fota på såna ställen eftersom andras barn kan råka hamna på foto också. Men vi hade en himla trevlig dag och vi var alla trötta, röda i ansiktet efter solen och väldigt nöjda.

Sköna söndag

Idag har vi haft en lugn dag. Jag har tvättat, som vanligt på söndagar. Vi har fikat med Becks & co. Vi har legat i soffan och bara slappat. Vi åt frukost på balkongen, verkligen njöt av morgonen och hela förmiddagen. Sen kom solen och då kunde man inte ens gå ut på balkongen. Det har verkligen varit varmt idag. Kroppen är lite stel idag, känns vad jag gjorde igår. Men för övrigt så mår jag så bra i värmen.

Jag känner sådan otrolig tacksamhet, ett lugn i hjärtat och själen som jag inte har haft på länge nu. Ingen söndagsångest, ingen höstångest, bara en känsla av ett lugn här och nu. Det är så skönt!

Jag hoppas att du har haft en härlig helg!

6 kommentarer

  1. Vilken häftig vattenglidbana om man nu säger så. Minns att sådana älskade jag när jag var barn och tonåring. Men jag måste rekänna att jag gärna skulle vilja prova snart igen

  2. Åh vad roligt med vattenland, det är ju perfekt när det är så varmt! En hiss upp hade ju varit perfekt, tror många hade uppskattat det.
    Låter verkligen som du haft en härlig helg.

  3. Jag är alldeles för feg för sådant 🙂 Tråkigt, men sant. Visst är det lustigt det där då kroppen och huvudet inte är överens. Jag vet t.ex fortfarande inte vad jag ska bli då jag blir stor. Den är rätt intressant hihi. Går ju i pension om tio år.

  4. Vilken härlig helg! Var längesen jag badade på ett sommarland men kan tänka mig att det var skönt då det är och har varit varmt. Nej igår var det väldigt varmt även här. Men mysigt med frukost på balkongen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.