Att plocka in hösten

Att plocka in hösten är ett bra sätt att förlänga och förstärka känslan av hösten. Att plocka in hösten

På hösten kommer jag i en rensningsfas, jag vill rensa ut och minimera. Jag funderar starkt på att börja göra som min mor och skapa förvaringslådor för varje årstid (kläder) och varje högtid (pryttlar). Det är ett väldigt smart sätt att minimera utan att kasta för att sedan börja köpa nytt.
Min garderob är ändå inte stor nog till att rymma allt. Fråga är bara vad jag ska förvara sakerna i uppe på vinden. Ja det tål att tänkas på om inte det ska bli höstens projekt.
Jag älskar verkligen när årstiderna skiftar, det ger mig mer energi.
Att plocka in hösten

Igår röjde jag som en toka i hemmet, saker som hamnat på “så länge” platser fick hitta till sina platser. Grovköket/tvättstugan har länge skrikit efter kärlek och igår fick den allt en rejäl dos av kärlek. Det är tungt, slitit och jobbigt att ta tag i det när det har fått gå så långt men oj vad skönt det är när det är gjort. Ikväll ska jag våttorka golven, det kommer dofta friskt och rent då jag helt har gått över till grönsåpa. Sen är det nedförsbacke till helgen och jag kan njuta i fulla drag för att jag har fått rätt på hemmet. Att plocka in hösten

Nu är sommarspåren snart helt borta, bara stolsdynorna som tar plats i vardagsrummet som visar på att vi inte har riktigt gett upp hoppet än. Det är inte det att jag skyndar på hösten utan det är det att jag vill ha allt fixat så jag verkligen kan njut de dagar vi har kvar av sommaren.

Nu blir det en snabb kopp kaffe och sen ska jag kasta mig på cykeln för att jobba med de minsta barnen på förskolan. Små knubbiga armar som kommer hålla om mina ben för att få stöd, små fingrar i min hand, tultande steg och blöjgumpar ja det är till att fylla behovet av bebisgos för sen cyklar jag hem och är rätt nöjd med att mina godingar har växt förbi det stadiet.

Ha en härlig tisdag och glöm inte att plocka in hösten!

Och som alltid när man håller på att plocka in hösten så måste man tänka på allemansrätten, för vissa saker måste du ha markägarens tillåtelse t.ex. så omfattas inte hasselnötter av allemansrätten vilket innebär att man inte får plocka hasselnötter (på mark eller i träd) utan markägarens tillåtelse.

2 kommentarer

  1. Underbart ? detta blogginlägg fick mig att storstäda köket och ytan vid köksbordet. Jag vill nämligen också plocka in hösten och pynta. Men det är ju roligare om det är riktigt rent och fint innan ? resten av lägenheten tar jag en annan dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.