Attjo attjo prosit

Ibland hatar jag verkligen att vara allerigisk. Finns det något mysigare än att köra ner huvudet mellan öronen på en kattunge? Jag vill ha en katt eller en hund men allergi sätter stopp. Och ja jag vet att det finns allergiraser som man kan ha men jag vill ha en bonnakatt eller en schäfer, möjligen en tax. Jag vill inte ha någon specialras. Jag vill ha en helt vanlig liten hårboll som kan ligga hos mig och mysa med mig.
DSC_3732 DSC_3736 DSC_3792 DSC_3866

Detta är Sötis eller Britt-Bodil som frun har döpt honkatten till. Underbart namn. Britt-Bodil och hennes bror Blixten a.k.a. Bob-Göran bor någonstans runtomkring den Stjernholmska gården. Britt-Bodil var så smal så smal och hade knutor typ vid revbenen. Jag är övertygad om att Britt-Bodil och Bob-Göran är sommarkatter. Övertygad! Eller så är det mest det att jag vill att de ska vara det så jag kan ta hem dem till oss. För visst hade det varit mysigt att ha en spinnande katt i knäet när jag tittar på tv, går inte att komma undan. 

Vet ju en till som hade tyckt så…
DSC_3801 DSC_3850

Mamma, de tycker om mig!
Ja vännen min, de tycker om dig.

De låg i Vincents famn mest hela lördagen, de kom till honom självmant och kurrade gott i hans famn. Min store lille grabb var i sjunde himlen. Nu är det en konstant frågande – har du tänkt klart mamma, tål du katter nu? Hur mycket kan jag stå ut med för Vincents lycka? Ja jag är beredd på att svara allt och  lite till på den frågan men inkluderar det att vara allergisk nog att inte stå ut att vistas i sitt egna hem?
Jag vill inget hellre än göra Vincent lycklig och skaffa katt. Kan det inte finnas någon som kan trolla med knäna så att jag blir fri från allergin?

3 kommentarer

  1. Vilka söta katter! Jag är också allergisk så jag kan inte vara länge i hem där det finns katt. Men det går bättre med hundar. Så jag hoppas längtar och önskar att det någon gång blir en hund i den här familjen.
    Kram

  2. Skaffa inte husdjur för att barnen vill, skaffa för att ni vill det själva! Tids nog är barnen stora nog att skaffa egna djur, om intresset finns kvar!
    Som vuxen har man ju alltid huvudansvaret och det blir bara tungt och tråkigt om man själv inte vill ha djuret.

    P.s Kan ni så låna hem en katt ett tag och se hur det funkar med allergin, går det bra så är det ju toppen! (dock så kommer Dakka aldrig få komma in till er isf, har inte lyckats lära henne att katter inte är mat, tyvärr. Lex verkar det gå bättre med, men ska inte säga förmycket).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.