Den frusna trädgården

Den frusna trädgården av Kristin Hannah handlar om två systrar, deras pappa, mamma och livet i stort. Deras mamma är en känslokall person som bara älskar deras pappa. Meredith och Nina, som systrarna heter, har aldrig känt sig älskade eller ens sedda av sin mamma.

Meredith bor kvar i barndomsbyn och hjälper pappan att driva fruktodlingen. Nina är frilansande fotograf och reser världen runt, hon är sällan hemma. Så en dag blir deras pappa svårt sjuk, han måste läggas in på sjukhus. Nina reser omgående hem, Meredith tar större ansvar för företaget och mamman. Både Nina och Meredith ger ett löfte till deras far och nu måste de hålla löftet som de avlagt. Men hur ska det gå? Nina gav löftet om att få sin mor att berätta färdigt den saga som hon alltid berättade för systrarna när de var små. Meredith gav löfte om att ta hand om sin mor. Hur ska det gå när deras mor inte ens tittar på dem?

Det går knagligt men Nina ger sig inte, modern ska fortsätta att berätta sin saga. Sagan väcker ett intresse för moderns ryska ursprung och tar de till något som de aldrig hade annat.

Den frusna trädgården är en bok fylld av känslor och människoöde som jag inte ens kan tänka mig hur det måste varit. Vi får resa tillbaka i tiden till Leningrad under första världskriget. Vi får en inblick i hur det var, både hur det var att vara sovjetmedborgare men också hur det var att vara ung kvinna under kriget.

Jag rekommenderar verkligen denna boken men om ni är som mig så kommer berättelsen att fastna hos er och ni kommer att bära med er sorgen.

8 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.