Det blommar i min trädgård

Det blommar i min trädgård!
Det blommar i min trädgård Det blommar i min trädgård

Mitt i trädgården står den, pärlhyacinten, och ser alldeles nyvaken ut. Än har inte Sid trampat ner den och Kärleken har inte klippt gräset ännu så den klarar sig förhoppningsvis ett tag till. Jag älskar den här tiden på året när det är lika kul att gå en runda för att det blommar i min trädgård.
Gullvivan har jag flyttat från bakom växthuset till framsida av huset, varje morgon när jag har öppnat ytterdörren så har jag kollat på plantan för att se hur långt den har kommit och nu har den blommat i två dagar. Jag bara älskar när det blommar i min trädgård! Eller ja jag älskar när det blommar i andras trädgårdar med som hos grannen några hus bort där de har otroliga pioner, stora och många. Jag brukar stanna där och titta på pionerna, köra näsan i dom och prata lite med paret som bor i huset. Blommor binder samman människor, så är det bara.

Det blommar i min trädgård

I år verkar alla mina tre pinnplantor ta sig, denna har jag fått från syrrans svärfars trädgård. Denna har aldrig blommat så jag har ingen aning om vad det är för färg eller om det är en doftpion eller en bondpion. Jag tror det är en bondpion men hoppas på en doftpion. Sen köpte jag en pion på Lidl förra året och den blommade aldrig förra året (det gör väl inte pioner har jag för mig) men den verkar komma bra i år den med. På framsidan har jag min mest älskade pion, farfars cerisea pion. Den kommer sakta sakta sakta men så står den skuggigare än de andra, kanske måste flytta den? Ja jag vet inte men jag hoppas innerligt att jag får den till att må bra för den är väldigt viktig för mig. Har du någon blomma som du ärvt eller som betyder mycket för dig? På framsidan har jag även en doftschersmin från syrran, den är inte från Nåthult där jag spenderade mina barndoms somrar men den kommer för alltid få mig att tänka på mormor och Nåthult.
Jag har en syrén i min lilla trädgård också men frågan är om den kommer ta sig, Sid bestämde sig för att han ville gnaga på den nämligen och nu är det bara små stumpar kvar av kvistarna. Skithund!
Det blommar i min trädgård
Jag har helt kärat ner mig i klematis och just denna köpte jag till första sommaren här i huset. Då hade jag den bara i en kruka och så fick den stå över den första vintern, oj vad jag fick höra att den inte skulle överleva. Det var 2011 och än lever den men visst nu är den i jorden och har varit det sedan våren 2012.

Det blommar i min trädgård och snart kommer det blomma ännu mer i min trädgård! Jag längtar!

3 kommentarer

  1. Jag hinner/orkar inte ut i trädgården till vardags. Men till helgen tänkte jag ta en runda, mellan alla tusen barnaktiviteter, och se vad som har börjat komma upp 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.