Det lilla ljus jag har

Så här års eldar jag upp flera flera ljus. I år är det antikljus och gravljus som gått mest. I ljuslyktor kan man ju använda gravljus istället för värmeljus eller blockljus som kan förstöra ljuslyktan.

Jag har ju berättat det tidigare men jag är uppväxt med tända ljus, farmor tände alltid ljus så att jag fick somna i ett behagligt ljus. Fullständigt livsfarligt eftersom farmor använde träljusstakare. Med tanke på att jag delar hem med en brandman så finns här inte några träljusstakar kvar, de är försvunna bara borta. Undras hur det kan komma sig. höhö

Farmor var verkligen livsfarlig, en riktig brandfara faktiskt. Jag tror att min förkärlek för julgransljus kommer från att farmor hade de i julgranen och tände dom. Och ja hon pyntade med pynt gjorda av halm och garn. Jättevacker gran men fullständigt livsfarlig. Jag minns att hon hade både ljusslinga och julgransljus något år för hon fick inte tända julgransljusen. Ja jösses alltså farmor, hon hade massa grejor för sig.

Jag hade glömt det men Charlotte & Per lyssnade vi mycket på i mitt barndomshem. Sången har jag ju sjungit tusentals gånger framförallt när jag var med i barnkören.

Det är väldigt rogivande att ta morgonkaffet ifrån soffan och titta på julgranen och ljusen som fladdrar i sina ljusstakar. Inte för att jag är så förtjust i morgnar som börjar innan det har ljusnat men när jag måste stiga upp tidigt så börjar jag gärna min dag på det viset.

Hur intar du helst ditt morgonkaffe?

6 kommentarer

 1. Tända ljus är verkligen rogivande att bara sitta och titta på. Jag intar gärna mitt morgonkaffe i lugn och ro sittandes i soffan. Perfekt sätt att börja dagen på.

 2. Lilla lilla farmor ♥️ Ljuset på diskbänken för att det inte skulle vara helt mörkt när vi gick på toa på natten.
  Julgranen i finrummet hade levande ljus och ja, den började brinna iaf en gång 🙈
  Julgranen i tv-rummet hade slinga (tack och lov eftersom vi sov där)

  Gravljus är avsedda för utomhusbruk och får inte användas inomhus. Jag har elljus i mina fina lyktor. På bordet har jag ett blockljus i en gigantisk glascylinder som inte ens Atlas flyttar på i brådrasket 😉 Allt måste ju dubbelsäkras med en rottweiler 😂

  • Hon ställde flera ljusstakar på en bricka (du vet den med liten kant som hon alltid använde) på bordet i tv-rummet så jag fick myspys när jag skulle somna.
   Var hade de granen i tv-rummet?

   Varför får man inte det? Utsänder de något särskilt?
   Jag har batteriljus på de ställen där hundarna kan tänkas vara. Är ju en mardröm om Sid skulle komma för nära ett ljus med pälsen. Tror knappt vi hade hunnit släcka honom med tanke på vilken päls han har. *ryser*

 3. Ohh vilken nostalgi det är så fin sång, den sjöng man mycket som liten, den ska jag spela för Belllis. Ja här tänder vi mycket ljus faktiskt =D det är så rogivande

  • Visst var det en sång som man sjöng många gånger som barn. Undras varför den inte sjungs så mycket nu.
   Du får berätta vad Bellis tycker om sången!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.