Diners, drive-in’s and dives och andra serier

Diners, drive-i’s, and dives och andra serier tänkte jag ge er lite tips på nu och kanske att ni i retur skulle kunna tänka er ge mig några tips? Jag tycker inte om sci-fi utan gillar kriminalare, matlagningsprogram och gör-det-själv-program.
Diners, drive-in's and dives och andra serier

Diners, drive-in’s och dives är ett matlagningsprogram som jag har strecktittat på iförrgår (går sov jag i princip hela dagen), ett matlagningsprogram som skiljer sig en hel del från vanliga matlagningsprogram. Programledaren Guy Fieri ser inte riktigt ut som en kock eller ens programledare men han är störtskön! Guy åker runt till olika restauranger ja alltså inte finare restauranger utan sådan små smultronställe som är populära hos lokalbefolkningen. Ungefär sådan restauranger som Gordon åker till i Kitchen nightmares fast ja alltså Guy åker till de bra sådana restaurangerna. Lite annorlunda mat men det får helt klart smaklökarna att lockas och ett sug på att få smaka väcks, återigen doft-tv är en uppfinning jag väntar på. Diners, Drive-in’s och dives går på TV8 och finns på Play+.
Diners, drive-in's and dives och andra serier

Ja Elementary är det väl ingen som har missat men om ni har det så se den! Jag har varit en fan av Sherlock Holmes sedan min engelska lärare satte boken i handen på mig och sa läs. Det var The Hound of Baskervilles, jag gillade inte att läsa på den tiden och jag gillade verkligen inte att läsa på engelska men oj så rätt Lena hade! Jag blev fast och sedan dess har jag sett så många serier, bra och dåliga, läst flera böcker och sett om och läst om allt igen. Elementary är helt klart en favoritserie och jag gillar hur Jonny Lee Miller tolkar Sherlock. För någon vecka sedan släppte Netflix säsong 4 och ja den är slut nu, alla 24 avsnitten har vi sett och vi väntar således på säsong 5 men om jag inte missminner mig så har de precis slutat spela in den säsongen så vi lär väl få vänta på den säsongen minst ett år.
Diners, drive-in's and dives och andra serier

Ja och sen är där ju förstås även Sherlock! Jag vet faktiskt inte vilken av dessa två jag tycker bäst om, Elementary eller Sherlock. Bra serier båda två fast ändå olika. Benedict gör iaf en snyggare och mer socialt fungerande Sherlock än vad Jonny gör men Jonny gör en tolkning av Sherlock som känns mer trovärdig på något sätt. Båda serierna är bra och de går alldeles utmärkt att se efter varandra för det är inte som att man ser en rip-off på den andra utan det är två helt fristående serier som är minst lika bra. Netflix har även släppt säsong 4 men här finns det bara tre avsnitt och ja givetvis har jag snart sett alla, har bara det sista avsnittet kvar.
Diners, drive-in's and dives och andra serier

I julklapp av Kärleken fick jag Suits säsong 5 som ännu inte släppts på Netflix men de andra säsongerna finns där. Den har jag dock inte sätt färdigt ännu då jag har svårt att sluta när jag börjar se serien, bara ett avsnitt till-syndromet. I säsong 5 händer det man inte tror ska hända, Donna slutar jobba för Harvey och Harvey börjar må riktigt dåligt. Serien är otroligt bra även om jag tyckte att säsong 4 var mindre bra då jag konstant satt med hjärtat i halsgropen för jag trodde att nu hade de skitit i det blå skåpet men obviously inte eftersom det finns en säsong 5 också.
För er som inte alls vet något om serien så handlar det om Harvey Specter som är grymt duktig advokat, hans sekreterare Donna och hans högra hand Mike Ross. Problemet är bara att Mike Ross inte har någon utbildning, han är ett geni med fotografiskt minne som har gjort sluttentan många gånger fast åt andra. Harvey gillar Mike och kommer på ett sätt som de ska få det här att fungera men ingen får veta deras lilla hemlighet. Ja ni vet ju hur det brukar gå med hemligheter…
Kärlek och romantik är givetvis också en del av serien.
Diners, drive-in's and dives och andra serier

En ny favorit är Sarah Beeney’s Double Your House For Half The Money eller som det heter på svenska Drömhus för halva priset. Det är en serie där Sarah hjälper familjer att skapa sitt drömhus genom att bygga ut och bygga om istället för att bara köpa nytt. Riktigt kul och vissa riktigt galna idéer. Jag gillar Sarah Beeney sedan jag tittade på Property Ladder (också ett bra byggprogram) så det var faktiskt hon som gjorde att jag fastnade för serien. Drömhus för halva priset går på TV8 och finns på Play+.
Diners, drive-in's and dives och andra serier

Om ni vill se en bra serie med era barn så kan jag varmt rekommendera Trolljakten. Mina pojkar ser den och tycker den är jättebra och jag uppskattar humorn i den. Jag skulle säga att man nog iaf får vara 7 när man ser den men Alfred har inte fyllt sju ännu och han klarar den.
Trolljakten handlar om pojken Jim som hittar en amulett som visar sig vara en utlösare av en rustning som bara kunna bäras av den sanna trolljägaren. Under hela trollens historia har endast troll kunnat bli trolljägare men nu har alltså en människa blivit trolljägare. En trolljägare är det troll (eller ja nu då Jim) som har som uppgift att skydda trollen från de mörka trollen.
Jag tycker att Trolljakten är lika välgjord som Drakryttarna från Dräggö och lika fascinerande för barnen. I båda de serierna så framgår det tydligt att det inte alltid är som det ser ut, att man måste kämpa för att det goda ska vinna och att man måste hjälpas åt för att lyckas. I båda serierna finns det en tjej som är modig och stark och som kämpar på samma villkor som killarna, det är också bra men jag önskar att det skulle komma en serie där det hade varit tjejen som var huvudrollen som bär världens ansvar på sina axlar och har en kille som sidekick som då förutom att vara stark och modig också är snygg (det är ju tjejer alltid framställs, kan vara allt men måste också vara snygg/söt/sexig).

Jag vill även tipsa om två serier som jag ännu inte sett men som jag tycker verkar vara värda att se nämligen;
Diners, drive-in's and dives och andra serier

Jag menar det är Kiefer Sutherland och det finns liksom ingen annan i denna värld som har en sån grymt fantastiskt röst som Kiefer (han är tom fantastisk när han är ett svin som i Öga för Öga).
Emma rekommenderade Touch nu i veckan men jag har haft ögonen på den redan innan. Touch handlar om Martin (Kiefer) som är änkling och som tar hand om sin son Jake som är diagnostiserad med Autism. Jake verkar kunna förutspå händelser innan de sker.
Diners, drive-in's and dives och andra serier

Sen är där även Designated Survivor och ja det är ju också Kiefer så det är därför jag stannade vid den på Netflix. Det handlar om att där sker en olycka med alla höjdare i USA så det finns bara en kvar som kan vara president och det är förstås Kiefers roll. Den har inte fått så bra recensioner i “Bibeln” men jag ska iaf ge den en chans.

För ett tag sedan tipsade jag även om denna serien men ja även om serien är bra så är det nog en sådan där serie som jag hoppas kommer på Netflix för 6:an har inte annat än uppehåll med serien då de har köpt in den så rykande färsk att Sverige ligger på samma avsnitt som USA och ett avsnitt får absolut inte visas i Sverige innan det visas i USA.

Ja det var mina tips till er. Har ni några tips till mig? Jag gillar som sagt inte sci-fi och verkligen INTE Solsidan eller Skam. So hit me with your favorites!

10 kommentarer

 1. Älskar Tripple D!
  Vi har precis tittat på The Musketeers och The Principal. Bra serier båda två! Den sista dock bara en säsong med 4 avsnitt..

 2. En äkta (kanske “gammal”) men mysig serie är ju Gilmore Girls, en sån där feelgood serie om en mamma och hennes tonårsdotter och deras liv i en amerikansk småstad.
  Inte en serie Maken min vill kika på, men den går på här hemma när han jobbar kväll…

  Tyrant är en superbra serie som jag verkligen rekomenderar åsså 🙂

  • Gilmore Girls är definitivt inget som Kärleken inte vill se men den är bra! Ska se de nya avsnitten har jag tänkt men jag kanske skulle om hela serien. 🙂

   Tyrant? Vad handlar den om?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.