Du kanske inte ska

Du kanske inte ska bära så tighta kläder eftersom du hmm tja alltså är lite rund. 

Du kanske inte ska ha bikini när du är hmm tja alltså lite rund. 

Du kanske inte ska säga ja till allt som erbjuds när du är hmm tja alltså lite rund. 

Nähä men du kanske inte ska öppna munnen när du är lite hmm tja korkad!

Det här är jag, det här är min kropp, så här ser jag ut. Jag kan välja att vara som på de två första bilderna dvs vara sträng mot mig själv och hytta med fingret eller vara ledsen över hur jag ser ut. Eller så kan jag skita i det och vara glad över den jag är och möta världen med ett stort fett hallå! Jag vet inte hur det är med er men jag vet att jag bara får en chans på detta livet och den chansen tänker jag inte låta bränna inne genom ångest och skam över hur jag ser ut! Just nu gör jag förändringar för att jag ska äta bättre (mindre rött kött och bröd), träna mer (yoga för att stretcha kroppen eftersom jag jobbar stående och gåendes varenda dag) och sova bättre (ett genomsnitt på 8 timmar är bäst för att vara utvilad) för jag vill att min chans på detta livet ska vara så lång som möjligt. Däremot tänker jag inte lägga en enda sekund på att jag ska se bra ut när chansen är över. Jag vill inte lägga enormt med tid och energi nu på att min kropp ska vara vältränad när jag är 90 år. Farfar slet fullständigt ut sin kropp för året innan han dog orkade han inte ens hålla i en bok utan fick ha boken liggandes på ett bord när han läste. Han hade sett till att använda sin kropp genom hela sitt liv så till milda grad att kroppen var slut när den dagen då han tog sitt sista andetag. Farfar dog det året han skulle fylla 93. Farfar hade varit med om så mycket, mycket häftigt och alldeles för mycket tungt men oj vad han hade levt. Så vill jag att det ska vara den dagen jag går bort oavsett när jag går bort. Jag ska ha ett liv där jag har levt och upplevt livet, inte en död där jag har en kropp med vältränade muskler, perfekt midjemått men också fylld av ånger för att jag lagt tiden på att passa in istället för att njuta av livet. Vårda din kropp så den orkar låta dig leva men skapa inte din kropp för att passa in någon annans mall. 

Ha skoj! Klä dig som du vill! Och kommentera inte andras sätt att klä sig eller se ut för det har du inte med att göra! Så om du föreslår att jag ska träna min kropp och använda musklerna en enda gång så kommer jag föreslå att du ska träna dina hjärnceller och börja använda din hjärna!

8 kommentarer

  1. Hejja dig! Bra tänk! Har liknande kläder idag…tajt runt den mysiga magen, såg mig själv först efter flera timmar i dessa kläder och första tanken va “oj, har jag sett ut såhär idag” sen blev jag lite ledsen på mig själv att jag tänkte så. Men har varit hos en underbar vän som aldrig skulle kommentera mitt utseende på annat än positivt sätt! Ha en underbar dag!

    • Just den där impulsen att dissa sig själv borde vi alla arbeta bort. Jag är likadan men har börjat med att varje gång en negativ men spontan tanke poppar upp så måste jag säga en positiv tanke till mig själv.
      Ha en härlig dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.