En dag i lugnt tempo

Det har blivit en dag i lugnt tempo, det är så skönt! Vaknade utsövd vilket inte är så vanligt för mig, trodde att jag hade sovit bort halva dagen men klockan var bara halv nio. En lagom sovmorgon alltså.

Idag har vi gjort sånt som man gärna skjuter framför sig, vi har tagit tag i förrådet så Kärleken kan stå där inne och mecka med Affes cross, Kärleken har meckat med crossen, vi har även höstfixat poolen. Ja ni vet sånt där fix som måste göras men som inte direkt lockar att göra.

Kunde inte motstå denna ljuvliga hortensia hos Blomsterverkstan

Kom på att det var långlördag idag så jag hann in till Blomsterverkstan innan de stängde. Behövde en ny hyacint, älskar doften av hyacint. Annars har det mest varit idag att jag har farit till affären för att handla något som vi glömde sist, druckit kaffe och tja bara allmänt tagit dagen i lugnt tempo. Sjukt oinspirerande att blogga om men ack så skönt det är att ha en dag i lugnt tempo!

Idag står Kärleken för middagen så det blir pasta för andra dagen i rad. Inte mig emot! Kärleken gör lasagne, jag var inte så förtjust i lasagne innan jag träffade Kärleken men nu tycker jag det är jättegott! Imorgon tänkte jag att jag skulle försöka mig på att göra dansk fleskestej, jag har aldrig gjort det förr så det blir intressant. Kanske blir pizza istället imorgon. hahahaha

Brukar du göra dansk fleskestej? Har du något bra recept? Jag ser framför mig hur god middag vi ska ha imorgon. Potatis, brunsås, gelé, pressgurka och fleskestej. Nomnomnom Riktig söndagsmat alltså. Håll nu tummarna för att jag lyckas med den imorgon bara!

Jag hoppas att ni har en härlig lördag utan stress! Nu höjer jag mitt glas och säger skål! Jag kommer förmodligen somna i fåtöljen om en timme. haha

Så mycket partybrud kvar i denna kroppen alltså. hahaha

14 kommentarer

 1. Alltså dansk Flaeskesteg är bland det godaste som finns…viktigt att svålen blir så där krispigt god…var noggrann med att se till att saltet gnids in ordentligt och mellan alla skårorna…och att steka det med svålsidan nedåt i vatten ca 1,5 h innan du vänder den.

  Jag gillar sådana där fina vardagsbloggar…även om du kanske inte tycker det är intressant så är det ju det som gör att vi lär känna dig.

 2. Skönt med sådana lördagar. Brukar också gå upp runt 9, eller till och med tidigare ibland. Så kan man ha en lugn morgon. Att städa garaget är ju en sådan där tråkig sak som man gärna skjuter framför sig, men som är så skönt när det blir gjort ? Kul för maken att han kan vara där ute och meka nu. Haha, det känns som att garage mer är ställen för att samla på sig sin ”skit” och inte använda dom för vad dom faktiskt är till för ?.

  • Vi har inget garage utan bara ett förråd så det behövs röjas där för snart är det dags att byta till vinterdäck och då funkar det inte om däcken är längst inne. Haha

 3. Jag uppskattar att du är ärlig och berättar att du kanske har en sådan dag där du tar det lugnt. Jag har själv haft en sån dag och pojkvännen stod för middagen med. Så lagade inte mat jag heller 🙂

 4. Låter som en härlig dag! Även om det är lite trist att städa ur vissa ställen är det ju grymt tillfredsställande efteråt, ha ha!

  Älskar lasagne, men gör det typ aldrig eftersom barnen inte precis gillar det. Tyvärr! Här blev det skaldjur till middag och det var otroligt smarrigt! Idag blir det nog fläskfilé och sötpotatis här, var sugen på det i fredags men då fick maken bestämma mat istället.

  Är tyvärr ingen stek-tjej. Tycker att det är gott och vet inte varför jag inte gör det, det sköter ju sig bra i ugnen själv liksom. Det ska jag kanske skriva på min höst-bullet-lista 🙂 Söndagsstek. Skriv och berätta om det blev lyckat idag!

  • Skaldjur är så gott men det är jag ensam om att tycka i familjen.
   Jag är uppväxt med söndagsstek varje söndag. Det är gott och det sköter sig mycket själv men ändå gör jag ändå inte det så ofta. Konstigt.
   Blir nog ett blogginlägg om det går bra. Haha

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.