En födelsedagshelg

Så var helgen över och vi har firat i dagarna tre. Cornasäkrat så klart. Vi har haft fyra olika kalas på tre dagar. Vi har bara firat med de som vi umgås regelbundet med och bara de som bor i Höör. Eller tja svärmor bor tekniskt sett i Hörby kommun men hon bor mer eller mindre på kommungränsen.

Vi avslutade med fika-kalas efter att ha ätit tacos i två dagar. Ja det blev förstås rester till middag igår så då blev det tacos igen. Kalasen har alla gått bra, tror inte att någon gick hem hungrig iaf. Vincent var nöjd och det är det viktigaste.

Mycket lego blev det. Voldemorts återkomst, Quiddichmatch, attack mot Kråkboet och Professor Snigelhorns fest på Hogwarts. Sen fick han även böcker, kläder, sällskapsspel, tv-spel och pengar.

På lördagen kom svärfar med familj och det blev en sen kväll då min svåger med sambo stannade kvar och spelade spel. Det var riktigt kul! Ja kanske var det extra kul för att jag faktiskt vann ett spel. hahaha
Jag gillar att spela sällskapsspel.

Det blev ett rejält kaffekalas på söndagen. Vicce är inte så glad i tårta så när han önskade sig semlor så sa jag ja direkt. Tänkte att jag skulle göra semlorna lite roligare så jag köpte ätbart rött glitter och gick loss med det. Dumt misstag för det glittret hade vi överallt. Sen slängde jag ihop en annanspaj och serverade den med glass. Den blev verkligen uppskattad. Jag gjorde även snabb cheesecake men den blev lite väl mäktig. God men mäktig.

Helgen är över och jag är helt slutkörd. Vi har inte stressat, vi har varit bra förberedda och tacos är ju inte direkt något som tar lång tid eller är invecklat att laga. Fickan på söndagen var nog det som tog längst tid men det var också det som var roligast att göra.

Nästa sak att fira är julen! Så nu är det till att börja smyga fram julen. WooHoo

14 kommentarer

 1. Så mysigt med en kalas-helg, även om det tagit på krafterna. Perfekt att ni kunde lösa det på ett bra sätt istället för att ställa in. Det behövs lite glädjetillfällen i allt det här också.

  • Ja det är mysigt men det har verkligen tagit min energi, gick och la mig kl 20 igår.
   Det gäller att hitta lösningar och inte bara ställa in. Livet kan fortsätta bara på ett säkert sätt.

 2. Vilken helg! Antar att ni inte kommer att äta tacos på ett tag nu 🙂
  Fikan ser otroligt god ut!
  Tycker alltid att jag blir lite trött efter en helg med middagsgäster, även om det är kul så tar det lite energi att fixa och förbereda.

 3. Tacos tre dagar på rad, det hade jag också fixat….en rätt jag nog aldrig tröttnar på. Lite avundsjuk på allt det fina legot han fick….från Harry Potter…har alltid tyckt om lego…och cheesecake, hade gärna smakat på den där mäktiga du gjorde.. härligt att ni haft en bra helg med firandet

  • Nja alltså tacos tre dagar på rad är definitivt min smärtgräns.
   Jag är fascinerad över hur fint och detaljerat lego är nu jämfört när jag var liten. Jag älskade lego som liten.
   Receptet var länkat så du kan spara det tills din mage kan äta sånt igen.
   Ja det var en fin helg!

 4. Härligt med en riktig kalashelg. Mycket gott du bjöd på. Chessecake är jag smått galen i så har du en bit över får du gärna skicka över till mig

 5. Det är väldigt bra att ni bara firar me de ni brukar fira med . Usch denna pandemin . Man orkar inte mera me den. Roligt med lite kalas ialf 🙂

  • Ja det gäller att tänka till och fira säkert.
   Jag är också väldigt trött på pandemin och på den amerikanska presidenten måtte han bli utbytt idag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.