En båt och 40 bilder senare

Tråkmånaden är här

Jaha tråkmånaden är här nu. Jag gillar verkligen inte november. Det enda bra som händer med november är att den tar slut så man får fira advent och jul!

Ibland är världen så vacker att det nästan gör ont
Bild från 2016

Om nu november hade kunnat bjuda på minusgrader och snö eller iaf frost så kanske jag hade kunnat njuta lite mer av november. Fast när man bor i Skåne så innebär november blåst så att alla vackra höstlöv faller av och kvar står bara träd med nakna grenar. Dessutom så regnar det mer än oftare. Fast sen kan det ju även vara så att det är varmt i november, igår hade vi t.ex. 16 grader. Alltså hallå! 16 grader varmt ska det inte vara in november!

Bild från 2012

Jag menar hur kul är det när det ser ut på detta viset? Nä jag vill ha vinter, minusgrader och snö!

Som om tråkmånaden inte är nog så är det även USA val denna tråkmånaden. Imorgon kan vi alltså vakna upp till att Clownen får fortsätta ha makt över kärnvapen, fortsätta föra tillbaka världen till 1800-talet då kvinnor inte var något annat än männens egendom och påbörja tredje världskriget. Jag förstår inte hur man kan säga att USA är “land of the free”. USA är inte ett land att ta efter!

Bild från DN

Ja jag vet, jag ska inte lägga energi på sådant som jag inte kan förändra. Jag har ingen rösträtt i USA och kan inte påverka resultatet det minsta. Men jag förstår inte hur man kan rösta på Trump! Och han är en pajas av rang som garanterat kommer starta något enormt krig om inte rent av tredje världskriget för han har storhetsvansinne! Jag är trött på maktgalna vita män!

Granen står så grön och grann i stugan
Bild från 2016

Men även om tråkmånaden är här så kommer det ju innebära att jag får lov att börja julpynta så lite bra är den väl kanske ändå den här tråkmånaden.

Poster som jag gjorde 2014

Det är också hög tid att ta fram glitter, lim, penslar och allt annat i pysselverktygslådan. Dags att göra julkort, i år tänkte jag att jag skulle skicka lite julkort för att pigga upp lite i denna tråkiga pandemin. Brukar du skicka julkort?

Bild från 2013

Nä jag ska nog överleva denna gången också, tråkmånaden är över så småningom.

Bild från 2016

Ge mig bara snö så jag kan göra en snöängel eller två!

Vad gör du för att pigga upp att tråkmånaden är här?

16 kommentarer

 1. Vi har sambons födelsedag som brukar firas med extra god middag och dryck ibland hemma ibland på restaurang . Och så har vi glöggfest med vännerna, en tradition vi har haft i flera år….men i år har vi ju covid och restriktioner som stör…så hur blir nu november. Kanske vi får göra hemma hotell staycation med hotellfrukost fast i vårt eget hem, choklad på kudden, spa bad i badrummet, bio på tv….
  Kram Kajsa

  • Födelsedagar lyfter ju absolut månaden! Min systerdotter fyller år i november men inte förrän den 27 så då är ju månaden nästan över.
   Glöggfest låter så mysigt! Jag är ganska ensam om att gilla glögg så vi har inga traditioner kring det. Glöggfest kan ni ha utomhus med säkert avstånd.
   Hemmahotell lät underbart!
   Kram

  • Det är helt sanslöst att det fortfarande inte har kommit något resultat. Vilken nagelbitare!
   Ja nu behöver jag verkligen minusgrader och snö!

 2. Nja, jag vill helst inte ha snö redan… eller jo, om det hade varit snö som fått ligga kvar, men i Skåne är det ju snö i tre sekunder – sedan grått slask…

  Jag tror egentligen inte att jag tycker att november är så tråkigt. Man kan ju redan nu sätta upp lite ljuskällor som inte är adventsrelaterade 🙂 Man kan ha långa spelkvällar (med familjen nu iaf) och man kan börja köpa julklappar, ha ha!

  Angående Trump så är det ju tydligt att det är något som vi icke-amerikaner inte förstår. För hur hälften av alla som röstat röstar på honom (som det ser ut just nu) är ju helt obegripligt!?!? Han är ju helt oberäknelig, galen och ibland känns det som ett spel där han ska prova att säga de mest obegripliga saker för att se hur det tas emot…
  Så utan att veta ett endaste smack om Biden så håller jag nu tummarna att det blir vinst för honom over there!

  • Ja jag vill också ha snö som får ligga kvar, inte det slasket som vi får i Skåne. Jag borde bo i Norrland under vinterhalvåret.

   Jag tycker att November är en riktigt tråkig månad, tror det handlar om mörkret och att det alltid är skitväder.

   Jag tror det handlar om att är man republikan så är man det oavsett vem som är presidentkandidat. Sen är det väl det här med att han är pro-vapen och att hålla kvar vid de gamla sederna som t.ex. att män är inkomsttagaren.
   Biden är ett bättre alternativ helt klart men jag tycker att de borde släppa fram någon yngre.

 3. Måtte Biden gå hela vägen nu för Trump har verkligen tokat färdigt. November är väl en ganska mysig månad med alla ljus och kanske kommer första snön

  • Helt sjukt att det inte kommit ett resultat ännu. Visst det kommer bli rättsprocesser men vi borde iaf kunna få ett resultat av rösterna.
   Jag tycker mest att November är mörk och ruggig.

 4. Jag håller verkligen med dig jag tycker också att november är den tråkigaste månaden. Här är det inte heller snö. Det har varit sol och kallt men ja löven är snart borta på träden. 🙂

 5. Ja november är riktigt tråkig! Hade det kommit snö hade det piggat upp lite. Vi får vänta på advent 😊

  • Jag behöver verkligen snö i år. Massa snö och många minusgrader så vi kan ha snölek! Tror dock inte att vi i Skåne får någon snö som stannar.

 6. Du kan förändra folks tankar om Trump hör i Sverige genom att ändra deras åsikt så visst gör du något. Jag är amerikanska o har rösträtt i USA men jag röstar på biden. Tyvär måste jag ansöka rösträtt tror jag eftersom jag bor i Sverige. Vet inte hur det hela fungerar.

  • Känner ju inte någon som har amerikansk rösträtt så jag vet inte riktigt vad det gör för skillnad men tja det hindrar ju inte mig från att lufta min åsikter ändå. haha
   Har du inte röstat i år då, eftersom du inte vet hur det fungerar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.