En hel vecka i september

Jag tog en veckas semester i september. Det brukar bli så att jag blir sjukskriven en till två veckor under hösten, oftast i september. I år tänkte jag att jag skulle försöka förekomma mitt skov så jag tog en hel vecka semester i september. Det har varit så skönt! Jag känner mig utvilad och redo för en ny arbetsvecka.

Det har varit en väldigt vacker höstvecka. Första frosten för hösten kom, det var krispigt i gräset när jag tog morgonpromenaden. Solen har skinit och det har varit varmt mitt på dagen. Hösten när den är som bäst.

Hösten är så himla vacker, färgerna och kontrasterna är så vackra. Jag har försökt njuta så mycket jag bara har kunnat. Men jag har varit igång precis hela veckan. Jag som trodde att jag bara skulle ligga i soffan och pilla navelludd. Haha Det har inte blivit mycket av det inte. I måndags tittade jag dock mest på tv hela dagen.

En historisk dag att minnas

Drottningens begravning var i måndags och jag deltog på distans. Jag önskar att jag hade varit i London för det måste varit en stor dag att uppleva på plats. Alfred var hemma från skolan för han mådde inte bra. Så jag tvingade honom att titta lite på begravningen. Jag kanske inte skulle benämna mig som royalist men jag tycker absolut att detta var en historisk dag att minnas. Drottningen satt ju faktiskt på tronen i över 70 år. Hela mitt liv och stora delar av mina föräldrars liv har hon suttit på tronen. I historieböckerna kommer det finnas med när denna kvinnan ärvde kronan och dagen när hon avled. Jag har börjat titta på The Crown och jag tycker den är jätteintressant. Men visst det är inte en dokumentär så jag tar inte allt för sanning men ändå. Wow vilken kvinna!

Veckan har rullat på

Om måndagen spenderades i lugn takt så har resten av veckan bara rullat på. I tisdags åkte jag till Eslöv, minns inte vad jag skulle göra i Eslöv men jag åt iaf lunch med Marie. Tror det var att jag skulle handla för att Willys hade något bra erbjudande eller så. Inte någon jättespännande anledning men jag och Marie fick en härlig lunch.

Sen kom onsdagen och då tvättade jag ungefär allt som går att tvätta i en tvättmaskin. Eller så kändes det iaf. Som jag kämpade med tvätten alltså. Jag var helt slut när dagen blev till kväll. Under tiden sorterade jag även bort sommarkläderna och tog fram höstkläderna. Jag har nog inte hittat alla höstkläder för jag fattas vissa tröjor. Det är bara till att rota lite till bland alla kartonger och väskor i förrådet.

Torsdagen var sjukhusdag, massa blodprov som skulle tas och stora sprutor rakt in i magfettet. Lite gott snack med sköterskan och lite information om byte av medicin. Sen gjorde jag som vanligt och strosade runt på Nova. Fyndade ett par rutiga byxor för endast 49kr.

I fredags så hade Vincent studiedag så vi gick bort till barberaren som ligger bara ett stenkast från oss så att Vincent kunde bli av med sin kalufs. Barberarna visade sig vara kunder till mig, himla trevliga är de båda två. Så kul att se hur de klippte för det var en helt annan teknik än vad frisörerna som jag gått till använder. Vincent gillar inte att vara med på foto så jag har ingen bra före-bild men visst blev han fin!

När han var färdig så stack vi till Eslöv, jag mutade honom med fika på Espresso House för att han skulle följa med mig och handla mat. Han har blivit så stor, min förstfödde. När vi hade handlat så hade flera timmar gått och vi var båda så trötta. Hur kan det ta så mycket på krafterna att handla?

På eftermiddagen så var det dags för brorsan att gå till barberaren, han hade bestämt sig för hur han ville göra med håret. Han har låtit det växa länge nu för han vill kunna sätta upp det som Zlatan. Men tja nu åkte det. Givetvis får båda grabbarna själva bestämma hur de ska ha sitt hår!

Fredagskvällen blev lugn, den obligatoriska fredagstacosen till middag och sen bara ta det lugnt. Lite godis och vin till slösurfande på datorn.

Den stora lördagen

I lördags så överraskade vi grabbarna med att de skulle få gå på bio. De fick biocheckar i julklapp av sin faster och de sparade dom till den senaste Jurassic Park hade premiär. Men tyvärr så har vi inte kommit iväg på bio med dem tidigare. Men i lördags bokade vi biljetter till dem och körde till Malmö. Givetvis började vi med att äta på Max, snabbmat tillhör ju när man ska gå på bio. Sen dumpade vi grabbarna vid bian och började strosa. Filmen var typ 2,5 timme lång så jag och Kärleken hade lite tid att slå ihjäl i Malmö. Det gick hur bra som helst. Vi strosade, gick inom några affärer, jag fyndade örhänge för 50kr och vi stannade vid mitt gamla EH-hak på Hansa i Malmö.

Gamla delen i Malmö är fylld med vackra gamla gatuhus. Jag rekommenderar verkligen att man strosar runt i Malmö och går bort från gågatan.
Vi hade fint väder och det blev många steg samlade i lördags. Vi mötte upp två mycket nöjda grabbar och sen körde vi hem. Alla var trötta men nöjda. Nja förresten jag var inte helt nöjd för jag hade inte fått några bio-popcorn. Jag fick ta det nästbästa dvs micropopcorn hemma. Kärleken gjorde milkshake till hela familjen så det blev verkligen en mysstund på kvällen. Vi somnade alla gott den kvällen!

Att ha orken

Jag har haft ork och tid att laga sånt som jag annars inte riktigt orkar med. God brunch med hembakt bröd (tack Kärleken) med mangoraja, sallad och stekt ägg tillsammans med en kopp te. Pannkakor till kvällsmat, jag som avskyr att steka pannkakor. Kålpudding med potatis och brunsås till mig och Kärleken och köttfärslimpa till grabbarna. Det var härligt att ha lusten att laga mat och inte bara suck och stön för att jag var tvungen för att laga något.

Tänk att jag aldrig förr tänkte på om jag skulle ha orken till att laga mat än mindre till att äta. Men så är det nu, ibland orkar jag inte ens äta.

Att ha kläder på sig

Ja här har ni några av mina outfits den sista tiden. Nu är det strumpor, skor, jackor och halsdukar som gäller. Det är rätt mysigt ändå faktiskt.

Att avsluta semesterveckan

Så kom söndagen, sista dagen på semesterveckan. Jag bestämde mig för att avrunda veckan på bästa sättet. Ett varmt bad med badskum, doftljus med lavendeldoft, hårinpackning, ansiktsmask, en cider och ljudboken rullade på. Det var verkligen bästa sättet att avsluta veckan på.

Ljudboken jag lyssnade på var första delen i serien om de sju systrarna. Jag har haft väldigt svårt för att komma in i boken och jag fastnade inte för den förrän i slutet när jag hade typ 5 kapitel kvar eller nåt sånt. Har ni läst böckerna? Vad tyckte ni?

Det var min semestervecka och nu har jag gjort den första arbetsdagen för denna veckan. Så snart är jag inne i rullorna igen. Men snart kommer det ett höstlov och då har jag önskat lite semester igen.

18 kommentarer

 1. Så härligt med en semester bara sådär och att dessutom stanna hemma och få lite gjort. Det där att bara ströva runt i sin stad borde man göra oftare.

  • Ja det var väldigt skönt även om jag steg upp i vanlig tid varje dag, ungarna skulle ju till skolan. Det var skönt att bara vara hemma även om jag hade fullt upp så var det ju ändå på mina villkor.
   Ja man borde vara turist i sin närhet, försöka se städerna som en turist hade sett dom.

  • Ja det gav mig faktiskt lite mer energi inför hösten. Ohhh London! Jag älskar London, måste verkligen försöka prioritera att åka dit snart.
   Det finns så många små charmiga restauranger och affärer där som man man missar om man bara håller sig till gågatorna.
   Kram

 2. Skönt med lite semester. Blev ju dålig på min semester så ingen direkt vila där inte. Hösten är min favoritårstid. Älskar allt som har med den att göra.

  • Jag blev också dålig på min semester så jag har lite dagar att ta igen, har ju rätt många semesterdagar med tanke på att jag är statligt anställd och över 40. Jag tror ju på att man ska nyttja sina semesterdagar varje år och inte samla på sig dom.
   Jag äskar alla årstider, äskar att bo i ett land som har 4 årstider även om det är lite dåligt med vinter här nere i Skåne.

 3. Det var smart utav dig att ta en veckas semester tycker jag! Här har inte löven skiftat så mycket i färg än men jag längtar verkligen tills att alla höstiga färger kommer! Är så otroligt vackert.
  Låter som du har haft en riktig härlig semestervecka även om det har varit fullt upp.

  • Ja jag får nog hålla med om att det var smart av mig. Nu har snart hela september gått och än har jag inte behövt bli sjukskriven.
   Här skiftar löven mer och mer för varje dag, många träd är redan helt orangea.
   Det var en bra vecka, jag styrde helt själv vad jag har gjort. Även om jag steg upp i samma tid som vanligt så kunde jag ju sitta i soffan långt efter ty grabbarna gått till skolan.

 4. Jag har läst alla böckerna i den serien och den är läsvärd, dock har den ganska många ställen där det bitvis blir lite sega beskrivningar som är väldigt detalerade, men man ångrar sig inte när man tagit sig förbi de partierna..lät som en riktigt bra semestervecka i sin helhet och a, det kan vara tufft att handla några timmar med barnen..

  • Jag tyckte att större delen av den första boken (har inte läst någon annan) var dryg. Får se om jag tycker att bok nummer två är lika dryg.
   Nja det var inte att jag hade V med mig som var drygt utan det var själva handlandet.

 5. Låter som en riktigt skön vecka och ibland behöver man verkligen få den där tiden att bara vila. Göra det man vill och orka njuta av små saker som att laga mat.

 6. Å så mycket jag kände att jag ville kommentera när jag läste men nu har jag nästan glömt allt, haha! Här får kidsen också bestämma hur de vill klippa sig men jag har faktiskt protesterat lite mot sonens önskan den senaste tiden. Frisören också som tur är 🙂 Han vill gärna raka av det, typ köra med maskin över hela huvudet så det blir kort överallt. Jag tycker inte att det är någon frisyr och efter två veckor kommer han att se ut som en Monchichi så jag säger vad jag tycker och då säger han ok att inte raka det.

  Drar ut på det så länge det går men nu har jag fått ta fram en riktig jacka och halsduk. Kör fortf med kortstrumpor men inser att det bara är dagar kvar innan det får bli “vanliga” strumpor..

  Härligt med matinspiration! Försöker skriva ner vad vi äter under veckorna så att jag ev kan gå tillbaka och kolla för inspo, men jag önskar verkligen att jag hade varit bättre på att planera och förbereda för det är sååå mycket skönare att slippa tänka på vad man ska äta varje dag.

  Så sugen på att gå på bio och käka biopopcorn! Hos oss står popcornen klara i ett värmeskåp nu och det är inte riktigt lika gott som förut, när de kändes mer nygjorda. Hörde förresten på en pod att de får popcornen levererade till sig nu och att de inte görs på plats längre. Trist.

  • Den diskussionen har vi också haft här, A vill gärna också raka av håret helt men där drar jag faktiskt gränsen.
   Jag har börjat med ”vanliga” strumpor för att jag har boots och då är det inte skönt med ankelstrumpor.
   Men gud så tråkigt, var poppas popcornen nu då?

 7. Här stod tvn också på under Drottningens begravning. Mäktig kvinna Elisabeth på alla sätt. Däremot tycker jag att monarkin kunde hoppat över Charles och gett kronan till William istället.

  Härligt med ledighet

 8. Så fina outfits du har på dig och du klär upp dig med dem bra. Samt så fina grabbarna vart i håret. Bra att du tog dig en semestervecka och förmodligen förekom sjukskrivningen, fint att du känner dig taggad att jobba

  • Tack så mkt!
   Ja jag tycker grabbarna blev jättebra i håret, framförallt V för han hade som en kalufs innan bara för han har inte vetat hur han vill ha det.
   Det känns bra med min semestervecka och jag hoppas att jag slipper sjukskrivning i år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.