Julspaning i september

Ja ni läste rätt, julspaning! Ni vet ju att jag börjar med juleriet den 1 september varje år. Det är bara synd att affärerna inte hänger med. Det finns tydligen en annan högtid som ska få uppmärksamhet, Halloween. Fattar inte vad det ska vara bra för. Haha

Jag har köpt hem så mycket satsumas redan i år. Hela familjen älskar dom och det doftar så gott när någon skalar en satsumas.

Mitt jul-Instagramkonto @christmasbyemschen är igång igen. Jag är inte riktigt så aktiv där som jag vill vara men jag måste hushålla med mina energier. Men det kommer mera, som man säger. Ni får jättegärna följa mig där om ni älskar julen precis som mig.

Julnyheter

Lite julnyheter har jag hunnit med t.ex. den nya Toffifee med vit choklad. Den måste ni prova för den är jättegod. Jag provade även Red Bulls vinteredition med äpple och fikon men den var ingen höjdare så jag tror inte ens jag tog foto på den. haha Jag har köpt Plopps nyhet, Plopp fresh mint. Låter som en tandkräm men jag hoppas att den inte smakar tandkräm. Tydligen så har Geisha kommit med en smak av kanel men den har jag tyvärr inte hittat ännu. Både Blossa och Saturnus har kommit med sina årsglögg men än har jag inte köpt någon glögg. Det är ju bara jag som gillar glögg i familjen så det blir tyvärr inte så många glöggtillfälle.

Rusta och Dollarstore

Jag såg på instagram att Dollarstore hade börjat sätta upp sina julsaker i en affär och i deras reklamblad så visade de belysning. Så igår körde jag inom Dollarstore i Eslöv men ack nej där var inga julsaker bara massa tråkiga skelett och spindlar och annat Halloweenmög. Men Rusta! Ja Rusta hade börjat, om än bara lite så höll de iaf på att sätta upp mer.

Tomten i svampen är så söt! Frågan är om inte han måste bo på min balkong i år. Jag ser framemot att se vad det blir för julsaker i butikerna i år. Tänk att jag har ett helt nytt hem att pynta, jag har aldrig pyntat här förr. Vad kommer att passa var? Hur ska jag julpynta balkongen? Jag har aldrig haft en balkong att julpynta. Ja jag längtar verkligen!

ÖoB

ÖoB är helt klart bäst på ätbara julnyheter. Jag hittade både Plopp och Toffifee hos dem. Ska gå inom och se om de har Geisha kanel också. De kanske också snart har plockat fram sina julsaker. All julmust som jag redan har druckit har jag köpt på ÖoB, den är från förra julen och har kort datum så man får 4 för 10kr plus pant. Skitbra, billigt och jag måste dricka upp den snabbt innan den blir dålig. Hahaha

Julmust är den enda kolsyrade drickan som jag aldrig tröttnar på. Om ni hör eller ser mig tacka nej till julmust så är det en kod för att något är riktigt allvarligt fel med mig. hahaha

Julmusik

Julmusiken är det första som jag börjar med den 1 september. Jag har mina favoriter som går varma varje år men det är kul med lite ny musik också. Spotify gjorde reklam för en julmusikspellista på Facebook och det var många som taggade mig i den kan jag säga. hahaha Men det är jag bara tacksam för. Givetvis så har jag spelat den flera gånger redan i år. Ni hittar den här.

Men jag hittade även denna spellistan

Sen har jag även hittat en massa radionkanaler via en app i min AppleTV. Appen heter radio.se och det är bara att söka på Christmas så kommer det upp en massa kul.

Julsmycke

Som ni vet så har jag en massa julsmycke. Det är polkagrisstänger, julkransar, tomtar, granar i massa olika modeller. Men i lördags hittade jag nog de sötaste av alla. Jag vet inte om det är tänkt som julsmycke men för mig är dom det iaf. Jag hittade de på India bodypiercing på Triangeln i Malmö. Visst är de söta!

Små söta renar i rosé. Det bästa med att de kommer från India är ju att jag vet att jag kommer tåla dom. Trist att jag inte får byta örhänget i min tragus piercing ännu. Hade lätt kunnat ha ett renhuvud där!

Men det var all julspaning ni får för denna gången men håll ögonen öppna på mitt instagramkonto @christmasbyemschen för det är där jag uppdaterar min julspaning. Jag kanske snart skriver något om årets julkalender, vem vet.

Hohoho

10 kommentarer

 1. Roligt med lite julspaning men ack för tidigt för mig. Första december kan jag väl gå med på 😉 haha låter gott med toffifee vit choklad, måste leta upp den ! 😍

 2. Ha ha, här är vi iaf inte lika 🙂 Det är för tidigt för mig! Men den där Toffifeen med vit choklad har jag sett och den låter supersmarrig. Det andra låter bara konstigt i min smak.
  Kom på nu att jag började på en annan julmusiklista förra året med sådana låtar som inte spelas sönder på radion. Ska se om jag hittar den…

  • Egentligen är det för tidigt, man ska längta lite tills man får börja med julen. Men jag har alltid älskat julen, när jag fick barnen blev det ännu roligare att julpyssla. Sen börjar julsångerna för mig i september för att det var då vi började träna med luciatåget som jag gick i som barn. Jag gick i luciatåg i ca 10 år så det är liksom en vana som sitter i ryggraden. Här kommer lucia på nytt till vårt hus, det lyser så milt ifrån alla små ljus, vissa låtar sätter verkligen igång textramsor som vi hade i luciatåget och det är barndomsminnena som vaknar till liv.
   Jag tar gärna en spellista med julmusik som inte spelats sönder på radio och i butiker.

 3. Åh vad mysigt att börja se alla julsaker! I mitten av november brukar jag börja med allt julfix men det är inte så långt dit. Kanske ska testa den där Toffifeen men är lite osäkert för vitchoklad är inte riktigt min grej.

 4. gulliga smycken, de var faktiskt riktigt fina, dock väntar ag helst till i slutet av november med julsaker, tycker om julen men det kan bli lite mycket om man börjar för tidigt..känns som man missar att njuta av hösten då..

  • Eftersom jag ofta mår som sämst på hösten så har jag många gånger varit bunden inomhus och då har det blivit att ha något kul att se framemot.

 5. Jag brukade älska julen, men när vi bestämde oss för att planera för ett live helt i husbilen rann det bara av. Mina kanske 15-20 kartonger med julpynt är numera 3! Julklappar slutade vi med för ett par år sedan, det fanns lixom inget mer att ge bort. Barnen är ju vuxna och tjänar mer pengar än jag… Så numera åker jag faktiskt helst bort. Konstigt att gå från julnörd till ingenting…

  • Sluta med julklappar! Herregud det kommer jag aldrig göra! Det behöver inte vara något stort och speciellt bara det är en tanke med tanke. Inga biobiljetter, inte från Kärleken iaf.

   Jag tror inte att jag rensade ur mer än en några enstaka plagg. Men jag vill börja få ordning i mina skåp.
   Jul har jag aldrig firat i husvagnen men dock både födelsedagar och sommarlov.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.