En lördag, en helt vanlig lördag

Just nu är det många som inte tycker att livet är sig likt, inget är som vanligt.

Fast vi har vårt liv rätt så mycket som vanligt i april. Visst vi sätter inte ut husvagnen idag men det hade vi bestämt redan förra året. Med Affes crosskörning och Kärlekens beredskap så blir det inte så många helger att njuta av husvagnen om den står stilla.

Vi har en helt vanlig lördag idag. Kärleken och Affe har varit och kört cross, Vicce och jag körde också dit en runda. Nu står bulldegen på jäsning medan Vicce och jag tar det lite lugnt. Solen skiner, det blåser ute men det är en väldigt avkopplad dag.

Jag tänker en hel del på alla de här videos som cirkulerar i sociala medier, vissa är roliga och jag förstår att mycket bara är på skämt men ändå. Tycker människor verkligen att det är så hemskt att bara umgås med sin familj? Jag hade tyckt att det hade varit jätteskönt att få några veckor hemma från jobbet men tillsammans med familjen. Visst i karantän kan du ju inte åka på resor eller åka lekland eller badet. Men det finns ju massa med saker man kan göra och njuta av! Nä jag förstår faktiskt inte alls den här “plågan” som många uttrycker sig vara i.

Gammalt men det är mig kärt

Jag tror att många har för höga krav och förväntningar på sig själva och på livet. Det är okej att slappna av, sänka kraven och bara njuta av att inte göra något. Man dör inte av att skita i tvätten en vecka eller att låta dammsugare stå en dag till. Livet är inte en tävling! Och tyvärr kommer inte heller någon och tar tvätt och städning ifrån dig, det väntar på dig. Slappna av och njut lite!

Dansa, skratta och fjanta för det är medicin för själen. Igår på jobbet skrattade vi oss igenom mest hela dagen. Det var underbart och gjorde att en tråkig jobbdag (vi fick inga ! samtal) sprang förbi.

Nu är bulldegen färdigjäst så nu ska jag och Vicce baka ut bullarna. En helt vanlig lördag helt enkelt.

12 kommentarer

 1. Jag håller med. Förstår inte hur den här sociala distansen kan vara så hemsk. Förutom kanske för dem som inte har någon familj omkring sig utan bara är hemma själv. Vi reser inte bort varje helg, jag jobbar visserligen men inte maken. (Som iofs är på sjukhuset just nu) jag lider inte precis. Och skönt att höra att ni, precis som jag har det ganska vanligt

  • Självklart kan det vara tufft för dem som är själva. Vi jobbar båda två så vi har ju social kontakt där men helt ärligt hade jag klarat mig utan den. Havet är öppet, skogen är öppen men framförallt så finns det så otroligt mycket man kan göra hemma. Böcker att läsa, filmer att se, spel att spela och ocean av saker på vinden att röja.
   Ja det är ganska vanligt och det är skönt i denna stormande tid.
   Hoppas att maken blir bättre snart!

 2. Absolut håller med, man får ju extra kvalitetstid, man kan ju gå varandra på nerverna, men det gör man ju ofta då man reser iväg på ngt med

  • Precis! Det handlar inte om karantän utan att de man älskar mest är också dem som man kan bråka mest med eftersom känslor är inblandade.

 3. Håller verkligen med dig om den bästa medicinen för själen. Själen måste vi vara rädda om. Där finns ju allt som är vi och jag

 4. Ännu en gång håller jag fullständigt med dig! Pratade om det med kollegorna i veckan, att jag inte fattar hur vissa unga människor redan efter ett par dagar hemma klagar över tristessen. Visst förstår jag att det är lättare att säga eftersom jag får gå ut och jag har min familj. Så klart inser jag att det är värre för dem som bor ensamma. Men jag skulle inte ha några som helst problem att fylla ett par veckor just nu. Det finns massor av serier jag skulle vilja se, har stora bokhögar som väntar på att bli lästa, många garderober och skåp som skulle må bra av en utrensning osv. Men jag förstår att det säkert är en annan känsla när man inte FÅR gå ut eller träffa andra. Men telefonen finns ju, Facetime finns och jag har sett flera som tex haft AW på telefon, supertrevligt ju!
  Önskar dig en fin söndag!

  • Tror det handlar oerhört mkt om mindset, om man hakar upp sig på “får inte” så blir det ju negativt men om man istället tänker att man får tid till sånt man kanske inte brukar ta sig tid för.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.