Coronaliknande symptom eller?

När man både ha fibromyalgi och är pollenallergiker så blir det lätt så att man funderar på det här med symptomen för Corona. Skulle jag berätta hur jag mår idag så skulle nog de flesta säga att jag ska sätta mig i karantän.

Hur vet jag då att det inte är Corona? För att min medicin hjälper! Nåja medicinen tar inte bort allt men tillräckligt för att jag ska kunna fungera. Ja och sen är det ju det här med att jag har värken varje dag, året om. Allergin har jag varje vår, från mars till juni ibland tom juli.

Imorse hade jag inga problem, mer än vanligt alltså, sen kom huvudvärken. Huvudvärken är inte huvudvärk så som ni kanske tänker på huvudvärk. Det är mer som om någon liten irriterande person avbryter hela tiden för att berätta att hen är där. Ingen medicin hjälper. Sen kom tröttheten, den där tröttheten som gör att jag känner det som om jag gick i sömnen. Jag är där men det känns inte riktigt verkligt.

Väl hemma kändes det något bättre, sen slappnade jag av och då kom käftsmällen, värken. Jag har ont överallt och med överallt menar jag överallt t.o.m. tänderna gör ont.

Lägg sen till pollenallergin, jag har ändå hyfsat lindriga besvär om jag jämför med många andra, så är det inte direkt så att jag blir piggare eller har mindre ont.

Så ja, utan tvekan, Covid-19 är hemskt och fruktansvärt men detta är min vardag oavsett om samhället står stilla eller ej. Belastar jag sjukvården? Nä det är inte lönt för de kan inget göra, mer än vad de har gjort. Så sen när vi har besegrat Covid-19, det är jag övertygad om att vi gör, så försök komma ihåg alla oss med kronisk sjukdomar som vi lever med trots att det inte syns på oss.

Nu ska jag ta mina starkaste mediciner och hoppas på att jag kan sova inatt vilket inte är en självklarhet även under mina bästa dagar.

18 kommentarer

 1. Jobbigt, har också allergi men den där fibromyalgi måste vara extremt ? alltså heöt ärligt så kan man inte nysa utan att människor tror nan har viruset. Jag är allergisk och nyser när jag varir nära hund eller katt. ??

  • Att nysa är som att bli jagad med högafflar. Herregud vilka blickar man får.
   Eller om man skulle klia sig i ögonen så får man höra “du ska inte röra vid ditt ansikte” nähä men ta du min allergi då tack, vill jag skrika.
   Fibron är ett helvete att leva med men vissa dagar är sämre och andra något bättre.

 2. Fy vad jobbigt för dig! Här verkar dottern också ha fått pollenallergi, för tabletter hjälper mot hennes nysningar och snuva. Fick rådet förra året av läkaren då hon menade att tester inte alltid visar sanningen.
  Hoppas du får sova gott inatt och vaknar upp utan värk! Eller ja, att du vaknar upp till en bra dag alltså!

  • Sonen får också medicin mot pollenallergi, tester visar verkligen inte allt. Han är laktosintoleranta trots att testerna inte visade det heller så vi skulle köra 7 dagar med laktos och sedan 7 dagar med laktosfritt, han behövde bara en dag.
   Tack, hoppas också att medicinen ska hjälpa. Brukar bli helt knockad av dom men än märker jag inget.

 3. Jag gillade verkligen din mans idé om att gröpa ur brödet och stoppa in en ballong, det var kreativt. Ja du…den där fibromyalgin med symtom som ingen, verkligen ingen som inte har det kan förstå…jag gillade din beskrivning av huvudvärken…det är sannerligen inget med någon av den här värken som går att jämföra med “vanlig” värk… eller trötthet som går att jämföra med annan trötthet….men skönt att veta att det finns människor därute som ändå förstår…sådana som upplever samma sak….

  • Den idén fick via Instagram, Fixa själv heter kontot. Så han var inte så kreativ ?
   Ibland kan jag bli riktigt ledsen, förbannad och sur över att ingen kan förstå och då är det väldigt skönt att veta att det finns andra som faktiskt vet exakt vad jag går igenom. Men ibland funderar jag på att sätta en skylt i pannan för det hade varit enklare än att försöka förklara.

 4. Usch inget kul med värk . Vet hur det är o ha liknade värk och det ör som att vara i ett fängelse i sin egna kropp. Tre dagar har man ont sen ör man fri från det i två dagar och så fortsätter det så. Stor kram ? och vackra bilder

 5. Ja du jag har också pollen och tar inte jag min pollenmedicin får jag en så stark huvudvärk att det sprängs typ. jag fick då tips att ta pollenmedicin då jag går lägger mig då har värsta tröttheten lagt sig och det är bästaste skyddet redan då man vaknar på morgonen, för det håller ju 24 h och man är ju inte i regel ut så ofta då vi den tiden man lägger sig och då har man fullt skydd då hela dagen

  • Ja jag har också fått det tipset samt att alltid tvätta håret innan jag går och lägger mig.
   Tar jag inte min medicin så känner jag mig helt under isen, som om jag hade världens dunderförkylning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.