En helg i bilder

En mischmasch

Just nu är hemmet en mischmasch av färger, saker och pynt. Jag vet inte vad som hänt med mig men jag vill ha bort julen. Jag vet, jag borde nog prata med någon om det här. Haha

Lite jul är kvar, jag har inte tagit undan allt. Det är precis som att när snön försvann och vi plötsligt fick nästan 10 plusgrader så var jag färdig med julen. Fåglarna började kvittra och jag började nog våren vittra. (förlåt jag ska inte rimma eller dikta för det är inte min grej) Men det var nog faktiskt det som hände, jag fick vårlängtan. Så det röda fick bort, ja gardinerna har jag inte orkat byta ännu och jag har fortfarande stjärnor i fönstren. Men jag tar bort lite varje dag.

Underlägget på soffbordet fick bli grönt istället för rött och ljuslyktan byttes till en vit istället för en röd. Men resterna av julgodiset fick allt stanna kvar. Konstigt att det alltid är de blåa Marianne som är kvar. Julservetterna fick definitivt åka iväg.

Några andra favoriter fick komma fram och lysa upp mitt vackra marockanska mosaikbord. Säg inte detta till Kärleken men jag tror att jag kanske har för många ljuslyktor för jag kan inte ha alla framme samtidigt.

Det handlar inte om att jag städar ut julen, det handlar om förändring. Jag vill ha bort en massa saker, mitt hem ska kännas öppnare och friare eller vad jag ska säga. Flödet i hemmet ska bli öppet och ljust. Jag vill måla om, jag vill köpa nya möbler, jag vill förändra. Blommor ska göras av med, fönsterlamporna ska bytas ut, lamporna över soffbordet ska bytas osv osv. Jag vill ha en massa tulpaner i vaser över hela huset.

En helg i bilder

Det kanske beror på mitt mående, jag mår nog mitt allra bästa just nu. Kan det vara därför jag inte känner något behov för det omhuldande och mysiga? När jag mår så här så känner jag mig fylld med energi (fast jag är inte det och därför är det lätt att jag förtar mig) och då vill jag så mycket. Det är som att allt måste vara ljust och öppet för det är så jag känner inom mig. Hmmm får nog börja följa detta.

Men nu är det dags att jobba så får jag se vad jag orkar med när jag kommer hem. Ha en fin tisdag!

8 kommentarer

  1. Massa levande ljus och tulpaner. Det är så mysigt. Plockade bort julen så fort nyår passerat så nu är det lite tomt hemma tyvärr. Får väl sätta igång och göra det fint igen.

  2. Jag tröttnade på julen i går och då rök alla timmar. Endast granen och ljusstakarna i fönstren står kvar. Så kul att förändra när nya året kommer.

  3. Jag städade ut julen dagen efter vår jul nummer två hos mig. Tröttnar snabbt när den kommer in tidigt. 🤣 åååhh tulpaner älskar jag! 😍😍

    • Jag brukar vilja ha kvar julen så länge som möjligt men tydligen inte i år. Jag älskar julen och det är så himla mysigt och varmt med julen framme.

    • Så brukar jag också göra men i år bara föll det över mig. Tror att det kanske blev så eftersom vi inte får in samma ljus längre sedan vi var tvungna att skärma av halva vardagsrummet till sovrum eftersom jag får såna problem att gå i trappan när jag inte mår bra i kroppen. Nu vill jag ha ljust och öppet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.