Hundägare i alla väder

Idag när jag kom hem så hade jag mer energi än vad jag brukar ha efter jobb. Men så tror jag att jag är i mitt bästa mående som jag kan ha. Glad i hågen så tänkte jag att “ja jag tar en promenad med hundarna”. Så går det när jag har kommit på att jag klarar en sak, jag ska göra det om och om igen.

Ser ni på glasögonen? Det är regn, så klart, på insidan och utsidan. Det var sånt där regn som är så fint så det tar sig igenom det mesta. Min regnjacka är tack och lov helt fantastisk men det var också allt för varken byxor eller skor höll mig torr. Ni skulle sett hundarna, de såg helt dränkta ut.

Jag mår inte bra när det regnar, det är all fukt som ställer till det. Så mycket riktigt, när jag kom hem med hundarna så kände jag hur hela kroppen protesterade. Så det blir inte någon träning idag. Idag får promenaden stå för träningen.

Sid drar otroligt mycket för att vara en sådan liten hund. Han kan gå fint men eftersom grabbarna inte tränar honom i det så blir han glad för att dra. Vi köpte ett sele som ska motverka att han drar och är så bra! Så fort jag flyttade kopplet till öglan på bröstet så går han fint och lugnt. Så skönt. Det är kul att komma ut med hundarna men varför i himmel är jag tvungen att bli så trött efteråt?

Nu ska jag krypa ner under filten i soffan och sluta de blå en liten stund.

24 kommentarer

 1. Vad jobbigt att fukten påverkar kroppen så mycket! Men en promenad med hundarna är ju mycket bättre träning än ingen alls😊

  • En promenad med hundarna är rörelse, jag skiljer på träning och rörelse. Träning ska jag bli svettig av eller iaf ta ut mig på något sätt.

   Ja det är svinjobbigt att vädret påverkar så mkt.

  • Nja alltså jag har små hundar så det är inte direkt så ansträngande haha. Promenad är rörelse, vardagsmotion om så man vill men det är inte träning. Av träning ska jag bli svettig eller känna av att musklerna jobbar iaf.
   Men det är väldigt viktigt med rörelse också, det ena tar inte bort det andra. 🙂

  • Det förstår jag att du gör. Det blir tomt när dom inte finns med längre.
   Jag är uppväxt med hund så jag har tyvärr varit med om att mista några.
   Så snällt att ni får låna grannens hund! Kul både för er och för hunden!

 2. När vi var in between dog så saknade jag verkligen mina promenader! Men det är inte alltid jag är jättesugen på att gå ut och gå, tex på lunchen när det öser ner och gärna blåser lite också… Men visst, det är sällan jag ångrar en promenad efteråt, det brukar vara ganska skönt när det är gjort!

  • Jag håller helt med dig, jag ångrar sällan en promenad men jag ångrar att jag inte kom ut.
   Eftersom vi har små hundar så räcker det ofta med att bara släppa ut dem i trädgården men självklart får de promenader också men inte så ofta av bara mig. Jag litar ju inte helt på min kropp och framförallt inte på händerna eller benen. Jag tappade kopplet en gång när Sid var liten och han blev så rädd så han sprang hela vägen hem (kanske rörde sig om 100 meter) men det var ju i villakvarteret så det kunde ju kommit en bil och kört över honom. Håller stadigt i kopplet sedan dess.

  • Jag har inget emot att gå i regn så länge jag är rätt klädd vilket jag tydligen inte var. Skulle tagit mina gummistövlar också och en mössa.
   Hundpromenad är inte träning för mig, gå en meter sen stanna så hundarna får lukta, gå en meter till sen stanna så hundarna kan kissa på något and repeat. haha

  • Ja vardagsmotionen är verkligen det enda plusset. Promenaden tog musten av oss alla för hundarna somnade gott och jag fick ont i benen.
   Det är värsta sortens regn!
   Kram

 3. Skönt med en promenad, men vädret kunde ha varit bättre. Fukt kan verkligen vara jobbigt och så trist att du ska behöva bli så trött efter promenaden. Ta hand om dig.

  • Det kunde varit snö och minusgrader! Ohhh det hade jag gillat!
   Fukt är hemskt, känns som att det sliter sönder min kropp fullständigt. Men så är det med mina sjukdomar, bara att gilla läget.
   Tack!

 4. Åh, jag känner verkligen igen mig i det där – kan jag det en dag kan jag det nästa och kan jag det ena kan jag det andra.
  De där små hundarna är verkligen starkare än man tror och kan dra rejält när de sätter den sidan till så det blir ju trots allt styrketräning också.

  • Ja det är väl en del av vår sjukdomsbild, vi KAN fast vi inte kan. Men men någon gång kanske jag lära mig. haha
   Diego kan dra bäst han vill för det märks knappt men så väger han också bara 2,5 kg och är knappt 1 dm över marken. hahaha
   Sid däremot kan dra rätt bra faktiskt och han är grym på att spåra. Därför fick han gå fint i kopplet dvs jag kopplar om honom så att han inte kan dra. Superbra.

 5. Jag tycker du ska vara nöjd och stolt för promenader är lika bra det med. Och jag tycker du är så duktig som gick ut trots regnet, jag gillar inte alls att gå ut i regn och undviker det helst 🙂

  • Jag är nöjd och stolt över att jag kom ut på en promenad men det är inte samma sak som träning.
   Nä det är inte kul att gå i regn men om jag vet att det bara är en liten runda med hundarna så är det inte så farligt dock skulle jag haft mina gummistövlar på mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.