Färglöst men med nyans

Trädgården är färglös men med viss nyans som ger hopp om mer färg. Jag är så innerligt trött på detta gråa som varit sedan i höstas. Det blir inga fina bilder från trädgården nu men det blir iaf bilder med hopp.

Syrénbusken står i knopp och det har den gjort ganska länge faktiskt. Längtar tills jag kan känna den ljuvliga doften av blommande syrén. Just nu känns det som att det har varit fifty shades of gray in a bad way så länge att jag inte ens minns hur det ser ut när allt är grönt och fyllt av blommande växter.

Blommor som jag glömde ta hand om innan vinter, blommor som jag trodde var döda visar envist att de också vill ha vår. Hortensian kämpar i sin kruka trots att den har fått så mycket regn att det borde bubbla om den. Lavendeln som plötsligt fick gröna blad, vågar jag ens beskära den nu?

Mitt fikonträd som jag så innerligt önskar överlever visar mig att jag ska ha hopp. Jag har ingenstans att övervintra mina medelhavsväxter så varje vinter är det till att ha tilltro till att Skåne inte får så kallt.

Tulpanerna har vaknat och sträcker sig efter varje liten solstråle de kan fånga. Tänk att vara lika envis som växter! Jaha nu är solen här, nu ska jag växa och visa alla hur bra jag är och sedan vara nöjd med sin prestation och sedan sova till nästa år. En bra prestation om året och man är skitnöjd, det borde jag nog ta efter.

Det finns tecken i trädgården, i naturen som ger hopp om att våren snart är här. Jag önskar verkligen att våren inte får ett bakslag, det brukar den ju få varje år. Snö och minusgrader nu hade slagit ner mitt humör i botten.

Eftersom altanen är grön och full med tråkiga saker (inte med utemöbler med filtar och kuddar) så försöker jag njuta av den när tillfälle ges. Det gäller att hitta ställen där jag kan fånga lite sol och njuta. Så en kopp kaffe i solen, precis vid poolen som är halvfull av regnvatten, kan göra underverk för min själ.

Det är färglöst men med nyans i trädgården och det ger hopp om att våren snart kommer med full kraft!

16 kommentarer

 1. Håller med om att det varit grått länge och att det känns som dags för nya färger och dofter.

  Här i Stockholm har det inte varit mycket snö heller och än har det inte börjat titta fram så mycket som på dina fina bilder.
  Men det är på väg och hoppet lever.

  • Usch ja vad det är trist med detta gråa och dystra. Vi behöver sol och värme nu.

   Jag såg blommande träd idag. Såg ut som japanskt körsbärsträd men det är väl lite väl tidigt?!
   Ljuva vår måtte den komma nu!

 2. Håller med dig detta gråa väder och eviga regnande håller på att göra mig galen. Att behöva vandra runt med tjocka kläder och typ stövlar varje gång man ska ut. Men samtidigt gläds även jag åt de vårtecken vi har här i Skåne trots att även jag räds det obligatoriska bakslaget. Vågar man hoppas att det uteblir tro?…

 3. Oh så avis ja blir att ni har pool, hur underbart och bara älskar muggen. SÅ många fina färgglada nyanser och färgklickar du har hittat runt om dig

  • Ja det är riktigt nice att ha pool men det är mkt arbete med den också. Fast när barnen och deras vänner är här på sommaren och badar, när skratten flödar ja då är det värt jobbet. Extra skönt är det när man kan glida ner i vattnet efter en varm sommardag efter jobbet.
   Jag gör mitt bästa för att hitta dom, man får ju leta nu.

 4. Jag håller med dig jag är också väldigt trött på detta gråa väder som vi har haft. Inte varit mycket vinter. Nu vill jag ha vår och värme 🙂

 5. Jag är extremt trött på det grå vädret önskar att våren kunde komma fram nu och att träden börjar att blomma ❤️

 6. Åh herregud då skulle du sett vår uteplats, den är KATASTROF! MEN så härligt att det kommer mer och mer vårtecken =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.