Tänd ett ljus men släck det!

Tänd ett ljus och låt det brinna men lämna aldrig rummet utan att släcka det!

Det går väldigt fort och det blir rejäla lågor! Som tur är så fanns det en brandfilt i närheten.

Man ska inte försöka blåsa ut en sådan brand även om man tänker att det är ljus. Man ska lägga en brandfilt över och man lägger filten från dig, aldrig mot dig! Sen ska man inte heller slå på elden när man lagt på brandfilten utan man ska dra över typ trycka ut det. Bär sen ut skitet för det luktar vidrigt och är fortfarande varmt.

Just därför förespråkar jag batteridrivna ljus! Visst jag använder många doftljus och värmeljus men blockljus har jag nästan uteslutande batteriljus. Jag tycker att batteriljus är jättebra när man har barn och/eller djur också. Jag vet inte hur många gånger Sid har vält ljusen på soffborden men det gör inget för det är batteriljus. Skulle vi somna ifrån ljusen gör det inte heller något.

Även i såna här ljusstakar har jag batteriljus för jag har varit med om att en ljusstake i porslin sprack för det blev för varmt.

Jag köper batteriljus överallt, har ingen speciellt favoritmärke eller så. Jag gillar dom som har timer eller fjärrkontroll bäst.

På jobbet har vi en adventsljusstake med batteriljus, jag har köpt blockljus i olika höjder så man får känslan av att dom har brunnit olika länge. Jag har ställt dom på en snygg tallrik och lagt dit lite piff. Ska försöka komma ihåg att ta ett foto på den imorgon och lägga ut det på mitt julkonto på Instagram christmasbyemschen.

Det går rysligt snabbt så var försiktiga med era ljus!

20 kommentarer

 1. Olyckan kan vara framme väldigt snabbt. Tur det gick bra ändå för er. Det kunde ha blivit så mycket värre. Viktigt att aldrig lämna

 2. Det kan gå snabbt! Vi kör också mycket batteriljus och när vi har vanliga ljus tända så släcker vi dem alltid så fort vi lämnar bordet

 3. Jag använder också värmeljus och doftljus men jag är väldigt noga med att släcka dem. Finns dessa batteriljus överallt att köpa ? 🙂

  • Ja batteriljus brukar finnas lite överallt tex Ica, Citygross, ÖoB osv.
   Vill man ha lite finare eller med fler finesser så kan man hitta det i inredningsbutiker tex online.

 4. Ja, det händer väldigt lätt att det börjar brinna om man glömmer ljusen, så batteridrivna ljus är mycket säkrare och lika fint. Finns ju många olika sorter att välja mellan också

 5. Oh hualigen, det är tur att man får sådana har uppmaningar och påminnelser för många har nog tänt mer än vad som är riskfritt denna tiden på året. Vi är noga med att släcka, men såklart förekommer det att man missar.

  Tur att det gick bra ändå

  • Värst är ju om man somnar i soffan medan ljusen inte somnar. Använder knappt några träljusstakar just av den anledningen men batteriljus är bättre, särskilt dom med timer.

 6. Ah, men vad bra tips att ha batteriljus på jobbet! Det ska jag fixa, för jag saknar verkligen myset med ljus men vågar inte ha riktiga ljus där. Älskar tända ljus, men ar en jäkla respekt för eld.

  • Aldrig mer levande ljus på jobbet! Huvva va läskigt det var särskilt nu i efterhand när man tänker på hur det kunde slutat.
   Nä batteriljus är bäst!

 7. Men fy vad obehagligt jag går aldrig i från vardagsrummet då jag har ljusen tända 🙁 Jag är extremt förtigit därför har jag natan alltid ljus i burk så det inte kan börja brinna

  • Ja jag är också försiktig, är livrädd för att mitt hem ska brinna ner.
   Jag brukar alltid dubbelkolla men jag ska ju inte behöva dubbelkolla efter vuxna människor som vet och förstår vad som kan hända.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.