handla lokalt

Förvaltningslagen och jag

Idag har jag grävt i lagar för att hitta stöd för en arbetsrutin på jobbet. Så med näsan i Förvaltningslagen och prop. 2016/17:180 har jag grävt och funderat och markerat. Till slut hittade jag det vi sökte. Jag borde nog ha brukat mer allvar i skolan och utbildat mig till jurist istället. Sånt här är så galet roligt!

Dags att deklarerar, del 4

Ja jag vet att jag forfarande kan utbilda mig men det hade blivit så många år innan jag var färdig. Tror inte jag hade pallat det faktiskt. Jag kanske borde gå tillbaka till att vara handläggande handläggare och tolka dubbelbeskattningsavtal och avgöra socialförsäkringstillhörighet igen? Hahahaha ehhh nej det ska jag inte! Jag uppskattar att jag inte har några högar som väntar på att jag ska ta hand om de när jag kommer till jobb. Dessutom så älskar jag att jobba med service.

Dags att deklarerar, del 4

Jag får väl erkänna att jag saknar att reda ut ärende, ni vet de där surdegarna som man låter ligga för det är för mycket att fnula på de gillar jag! När alla andra har gett upp men inte jag, då är det riktigt kul att klura på ärendet. Så när det kommer in en kund med kluriga ärende så blir jag glad! Eller som nu när vi har en diskussion på jobbet om en arbetsrutin och jag inte ger mig förrän jag har hittat svaret.

Nu orkar jag inte mer

Men jag måste stanna upp, stänga ögonen och andas. Jag kan inte köra på som jag alltid har gjort, jag har inte den orken längre. Hjärnan var helt slut när jag kom hem efter att ha servat kunder och grävt i Förvaltningslagen. Jag var så trött när jag kom hem att jag inte ens orkade gå ut och njuta av solen. Då är det illa.

handla lokalt

Men nu håller jag kväll, dricker mitt kaffe och tittar på Ernst & Tareq.

12 kommentarer

  1. Jag gillar också att få sitta och fnula, hitta lösningar. Men samtidigt får man inte gå in i det för mycket så man jobbar ihjäl sig.

  2. Mina vänner säger alltid att jag borde blivit jurist eller åklagare. Grejen är den att jag tycker sånt är så himla kul och brukar kalla mig själv för hobbyjuristen.

  3. Det är kul med de ärenden där man får anstränga sig riktigt mycket. Jurist hade varit intressant och något att utmana dig med.

  4. Jag tycker också sådant är superroligt och skulle också kunna tänka mig det, så kan tro det var kul och extra pepp då du hittae det som ni behövde få fram med =D

    • Kul att höra att jag inte är själv i att gilla grävandet. 😃
      Ja det var kul att hitta det vi behövde få fram. Svaret kom nu i veckan och var inte alls lika kul – ”har ni läst hör?” Öh döh, klart vi har men vi tyckte inte det var tydligt nog. Så följetongen fortsätter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.