Rea rea rea

Nu är det reatider, massa rea. Jag har fyndat en del, senast idag faktiskt. Barnen skulle till biblioteket och låna sista boken för att klara av Sommarboken. Biblioteket har gallrat sina böcker och säljer av. Så jag passade på.

En påse kostar 10kr och sen får du fylla den med böcker. Helt otroligt billigt! Jag hittade en hel del böcker, sådana böcker som jag har funderat på att köpa tidigare men inte tyckt att jag ville lägga pengar på. Så jag kallar det för fynd!

Liane Moriarty och Kristin Hannah har jag läst andra böcker av men de andra författarna är nya för mig. Ja inte Henning Mankell så klart men det är ju inte min bok, den köpte jag till Kärleken. Inte för att han läser så särskilt mycket men han kanske kan börja om han har en bra bok. Känner du till de andra författarna?

Det reas ju även i klädesaffärer

Det är ju inte bara biblioteket som rear ut, det gör ju även klädesaffärerna och jag kan ha fyndat en del. höhö

Mitt bästa fynd är nog denna trenchcoaten! Jag har letat efter en snygg trenchcoat ett år nu men har inte hittat någon som jag gillat, till rätt pris. Denna hittade jag på KappAhl på 50% på rean och dessutom hade de ytterligare 20% för medlemmar. Så jag fick den för under 300kr. Det kallar jag ett fynd!

Givetvis har jag redan lyckats få en fläck på den trots att jag bara har använt den en gång. Så typiskt mig!

Ni som följer mig på Instagram har redan sett dessa kläderna men jag är så nöjd att jag vill visa de här också. Längst till vänster ser ni en rutig kavaj från Lindex som jag reade för 125kr (toppen köpte jag på HM på fullpris som var 99kr och jeansen är från KappAhl men inte nyköpta). I mitten ser ni en olivgrön kostym och en vit top från Bonprix, kommer inte ihåg hur stor rea det var men jag hade nog typ 15% rabatt eller nåt sånt. Och längst till vänster ser ni min underbara klänning som jag inte hade några som helst planer på att hitta. Den köpte jag på Intersport för 99kr, helt klart överkomligt.

Jag har gjort annat än att bara shoppa!

Jag har gjort annat också, man kan shoppa bort alla dagar men det har jag varken lust till eller pengar till. Tyvärr, haha. Affe har växt så det knakar denna sommaren också men nu är det värre än någonsin. Han har växt ur sina badtofflor så han tog helt enkelt mina rosa som är lite förstora till mig.

Japp, det innebär att jag numera spatserar runt i hans camo-badtofflor. Tänk så stora ungarna har blivit! Affe och jag har alltså samma skostorlek nu men Vicce har nu storlek 39-40 i skor. Vad hände liksom? Han ska börja högstadiet och poff så växer fötterna. Han kommer säkert ta ett skutt på längden också så jag får köpa en helt ny garderob till honom eller så får han gå i förkorta byxor. hehe

Idag har jag även fått mina andra dos vaccin, så nu är this girl on Pfizer! Har du vaccinerat dig?

Luktärtorna har gett mig buketter hela juli. De doftar så otroligt gott! Jag har buketter både inne och ute på altanen, det känns väldigt lyxigt. Några andra blommor har jag inte riktigt plockat in i sommar. Jag brukar plocka in rosor och pioner men i år har jag lämnat de kvar för alla humlor och bis skull. Jag har även ett vattenbad till dem. Stockrosorna är fortfarande fyllda av surrande bi och humlor. Tyvärr så har jag även hittat en hel del döda humlor på marken under stockrosorna. Jag googlade och hittade svaret att det är helt naturligt för humlorna att dö, de lever bara en sommar. Otrolig sorgligt, tycker jag. Visste du det?

Men nu behövs kaffekoppen fyllas på och solen kallar på mig så nu ska jag avsluta blogginlägget, slå igen datorn och sätta mig i solen. Kanske tar jag upp en av de nya böckerna eller så läser jag färdigt boken jag har påbörjat. Vi får väl se men i solen ska jag sätta mig iaf.

Det gäller att njuta medan man kan!

22 kommentarer

 1. Såhär vi ett par ggr per år på vårt bibliotek med. Inte att man får fylla en påse men att en bok kostar 5kr och en tidning 1kr. Bra sätt att få ut de gamla böckerna och själv kunna fynda.

  • Jag vet inte hur ofta biblioteket har det men jag vet att de iaf har det en gång om året. Jag är inte så bra på att gå till biblioteket eftersom jag vill äga mina böcker. Böcker är min rikedom.
   Det är absolut ett bra sätt att kunna fynda!

  • Jag är inte heller på biblioteket ofta, faktiskt är det bara en gång om året och det är på sommaren när barnen är med i Sommarboken.
   Böcker är min rikedom så jag vill äga mina böcker och titta på de i bokhyllan. Det hade gjort ont i mig att låna en bok som är så galet bra och sen får jag inte behålla den. Nej det går bara inte.

 2. Grat att fynda loss till sig eller barnen och ja samma här fynda men det var endast till tösen, handla en hel drös från lager 157. Ja på tal om barnen otroligt vad de växer faktiskt, tösen här ockås

  • Lager 157 har inte så mkt för barnen nu, de är i någon konstig mittemellan storlek så barn funkar inte och herr är för stort. Annars gillar jag Lager 157
   Tror det är något speciellt med sommarluften för de växer ju alltid då. Haha

 3. Men villa fynd du gjort! Billigt med 10kr för en påse böcker. Jag lyckas också typ alltid få en fläck på nya kläder, det är som att saker söker sig till nya kläder… Förstår inte varför

  • Så skönt att höra att jag inte är ensam om att få fläckar på nya kläder!
   Ja visst var det billigt med 10kr för en hel påse, jag är väldigt nöjd.

  • Jag är dålig på att gå till biblioteket men alltid på sommaren för då ska barnen vara med i sommarboken.
   Luktärtor är vackra och doftar ljuvligt.

 4. har inte ens tänkt på att det är rea tider så det var ju bra att jag fick den infon från dej 🙂

 5. Men vad härligt att det börjar att bli rea över allt just nu då sommaren snart är slut kul att du hittade bökar du gillar 🙂

  • Ja jag hoppas att jag gillar böckerna när jag läser de. 🙂
   Ja snart är det dags för höstkläder, inte klokt att det redan är dags. Var det inte juni precis?

 6. Så många fina fynd du gjort. Älskar att shoppa och speciellt när man kan fynda.
  Jag fick också min andra dis vaccin i går så ny är det klart.

  • Hoppas att du mår bra idag! Jag har inte haft någon reaktion alls faktiskt, lite lite ont om jag trycker precis där de stack men inte annars.
   Att fynda är kul!

 7. Alltid kul att shoppa och speciellt då det är rea. Min man köper mycket böcker men jag lyssnar mest. Fick min andra dos i mars så det är väl snart dags att fylla på igen.

  • Ja rean gör det roligare att shoppa!
   Jag lyssnar väldigt mkt på ljudböcker men jag läser också. Jag har haft många många år då jag inte har kunnat läsa men nu kan jag det igen och jag njuter av det.
   Ska vi behöva fylla på med vaccinationen?

 8. Så härligt med fynd som man dessutom är så där supernöjd med!
  Jag är 50+ och fullt vaccinerad sedan någon månad tillbaka. Så skönt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.