Grattis!

Grattis! Grattis till en underbar lördag. Grattis till mig i förtid. Grattis till att kunna njuta trots Corona.

Igår rensade vi rabatter, slitsamt men resultatet är värt det. Vi planterade om några pioner som inte mått så bra där de stått så tja vi får väl se om de mår bättre här. Ja jag vet att de förmodligen inte kommer blomma nu på några år men de har ju inte blommat där de stod heller så vad har jag att förlora?

Kärleken fick en idé om att vi skulle bygga om vårt vattenspel med inspiration från Trädgårdstider. Vi har inte tomt till att bygga en bäck men vi kan göra lite av det iaf. Nu har vi även planterat blommor i krukan. Eller planterat och planterat, de är nedstuckna i krukan helt enkelt. Jag hittade en artikel om hur man odlar blommor utan jord. Hydroponisk odling heter det visst. Det visade sig att jag hade ju den ena blomman som de nämner i artikeln. Jag var helt ovetandes om det men kände igen bladen på bilderna. Givetvis var vi tvungna att testa. Så två blad åkte av Fjäderkallan och i krukan. Funkar det så funkar det. Annars får jag väl leta upp något annat att ha i eller kring krukan.

Mor och far kom förbi för att fira mig i förtid. (Jag fyller år på tisdag och tar tacksamt emot blombud, hint hint) Vincent hade bakat drömrulltårta, helt själv. Och jag hade slängt ihop en rabarberkaka, sen var det köbekagor för resten. Helt underbart att vi kunde sitta ute och både fika och äta middag.

Grillad lax med sparrispotatis och lite kalla såser. Hur gott som helst. Vincent rensade faten, han älskar grillad fisk och framförallt lax.

Den vackra buketten på bordet fick jag av mor och far. Givetvis hade de varit hos Lina på Blomsterverkstan. Mor hade sagt till Lina att det var en bukett till mig så då hade Lina gjort den i rosa. Haha hon känner mig!

Så grattis! Grattis till mig, både till en ljuvlig lördag och för att mitt födelsedagsfirande har börjat! Jag älskar att fylla år!

8 kommentarer

 1. Jag blir så glad när jag hör människor säga att de älskar att fylla år, för visst är det något speciellt med födelsedagar!? Många ska vara så pretentiösa och säger att de inte bryr sig osv….men det är ju ett tillfälle att fira… och man bör ju fira allt som går att fira i dessa tider (även utan corona).
  Jag har aldrig tidigare hört talas om hydroponisk odling, så nu måste jag läsa på om det…tack för infon, jag älskar att kunna läsa mig något nytt varje dag

  • Födelsedagar är en hyllning till livet för mig, alternativet är ju att inte ha några födelsedagar och då är ju livet över.
   Jag håller helt med dig, allt som kan firas bör firas!
   Jag undrar om inte det var hydroponisk odling Tareq Taylor hade i en av säsongerna i Trädgårdstider, fast hans var lite mer avancerat än det jag läste om igår. Får se hur det går för oss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.