Gurksoppa med vitlök och chili

Gurksoppa med vitlök och chili, ja det vad jag snodde ihop till middag. Det är så vansinnigt roligt att laga mat när jag kan öppen kylen och bara hmm vad ska jag göra idag. Mina hittepåmiddagar, helt enkelt. Det är ganska många favoriträtter som kommit till så. Jag har alltid sett det som att jag inte är något bra på matlagning för jag kan inte laga vissa klassiska rätter men så läste Marias inlägg om hur det är att jobba som matstylist och då kom jag på det! Jag är inte kass på matlagning, jag är ju för fasen en inspiratör! Ja alltså jag är inte i Marias liga överhuvudtaget (har ingen önskan att bli det heller) men jag komponerar ju faktiskt egna recept! Det är rätt häftigt att tänka så istället för att tänka att jag bara slänger ihop något. Gurksoppa med vitlök och chili

Jag har kommit fram till att jag behöver få vara i fred när jag lagar mat för att jag ska tycka att det är kul och jag behöver ha tid på mig.
Sen blir det alltid lite trevligare att äta om man dukar finare än vad man brukar duka, jag gjorde det enkelt idag men ändå lite mer än vanligt.
Gurksoppa med vitlök och chili

Gurksoppa med vitlök och chili

3 medelstora gurkor
5 dl créme fraiche
3 vitlöksklyftor
1 röd chili
salt
peppar

Skala gurkorna, kärna ur dem och dela dem i bitar. Kärna ur chilin och dela den i mindre bitar. Lägg allt i en mixer och pressa ner vitlöken. Mixa tills det är en slät soppa och smaka av med salt och peppar. Här kan man stanna om det är en varm sommardag, en kall gurksoppa en ljummen sommarkväll är inte helt fel.
Eftersom det inte är sommar längre så hällde jag den kalla soppan i en gryta och värmde sedan upp soppan på låg värme.

Under tiden som soppan värmdes upp så kokte jag risoni (pasta som ser ut som ris), stekte bacon och strimlat kycklingbröst. Det är givetvis helt fritt att ta ha vad som helst som tilltugg men jag rekommenderar något med sälta.

Eftersom barnen är just barn så serverade jag allt var för sig (alltid att rekommendera till barn). En liten skål var med risoni, soppan och kycklingen mitt på bordet och sedan baconet riktigt nära mig. haha

Kärlekens omdöme var att det var lite smaklöst, han förslog att jag skulle haft i lite buljong i soppan och ja det är inte en dum idé.
Vincents omdöme var att det var så gott att han ville ha det imorgon också. Bästa betyget man kan få!
Alfreds omdöme var tja han hämtade ketchupen i kylskåpet så pratar vi inte mer om det. haha
Mitt omdöme var att det smakade som tsatsikisoppa, asgott alltså. Lite förbättringar till nästa gång blir det nog, lite mer chili vill jag nog ha.
Extra god var nog förstås soppan eftersom gurkorna och chilin kom från mitt växthus och vitlöken kom från mors och fars kolonilott. Allt blir lite godare om man har odlat det själv!

Om någon av er provar göra soppan så kan ni väl låta mig veta vad ni tyckte?

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.