Hur använder man kokosmjöl?

Hur använder man koksmjöl? Ja jag hittade ett paket kokosmjöl i skafferiet, jag köpte det för ett tag sedan för att jag skulle baka Annikas goda chokladmuffins men jag bakade aldrig för jag hade inte någon honung hemma. Idag gick och funderade på vad jag skulle hitta på till lunch idag så tittade jag i skåpen, ja ni vet så där som man gör när man öppnar och stänger typ tusen gånger och tror att något nytt ska uppenbara sig. Det gjorde det förstås inte men den där paketen med kokosmjöl stod där och försökte locka mig till sig. En gång tidigare har jag försökt på mig att göra plättar på annat än det gamla vanliga och det gick icke bra! Så denna gången googlade, den som söker ska finna heter det ju.
hur använder man kokosmjöl

Det blev jättebra och barnen åt nästan detta bättre än vanliga plättar. Det jag gillar var att det mättade bättre.

4 ägg
4 msk kokosmjöl
1 nypa salt
1/4 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk

Vispa ihop mjölk och ägg. Tillsätt resten av ingredienserna. Klicka ut smeten i små klickar och stek snabbt på båda sidorna.
Jag upptäckte att dessa plättarna blev färdiga bra mycket fortare än vanliga plättar och då blir de lite torra, så en snabblunch helt enkelt.

Sen tänkte jag att jag skulle slå till och använda upp de där dadlarna som jag köpte samtidigt som kokosmjölet så jag geggade ihop nyttiga dadelbollar. Fast tja nyttiga vet jag inte om de är men de är iaf nyttigare än vanliga chokladbollar.

Jag fick modifiera receptet lite, antagligen för att jag inte trodde på att dadlar kunde bli kladdigt ihop med havregryn så jag kletade i lite smör också.
hur använder man kokosmjöl

Receptet var
18-20 dadlar
5 dl havregryn
3 msk kakao
1 ½ dl kokosolja
1 nypa salt
4-5 msk kaffe

Jag tog bort kokosoljan, trodde inte jag hade tillräckligt hemma (fast det var det nog egentligen) och jag tog mjölk istället för kaffe eftersom vi hade helt slut på kaffe (jupp jag märkte igårkväll att kaffebönorna var helt slut, stor panik utbröt).
Man ska mixa dadlarna och havregrynen med en stavmixer eller en maskin med knivar. Jag fick ta min mixer, den jag gör mina smoothies i, funka så där bra men men. Jag hade köpt hem urkärnade dadlar men gör man inte det så ska man givetvis ta bort kärnan först. Eftersom jag tyckte mest det såg ut som havregrynsmjöl och inte litade på receptet (förlåt Linda!) så kletade jag ner ca 100 gram smör också. Sen går man loss som man gör med vanliga chokladbollar. Jag fegade på vätskemängden också och tog bara 3 msk så mina bollar är lite torrare men inte på något sätt äckliga bara torrare. Eftersom de blev torrare så fastnade inte pärlsockret på dom men vad gör väl det, dom är goda ändå.
Nu är det inte så att jag tycker att barnen ska få trycka i sig dadelbollarna mest hela tiden för även om de är nyttigare så finns det annat som är bättre som t.ex. ett äpple (har jag sagt att mina barn älskar äpple?).
Jag som är född skeptiker är väldigt nöjd med att jag vågade testa dadelbollar och den kräsna inom mig jublar över att det inte alls smakade konstigt på något sätt.
Det känns bättre att stoppa i 18-20 dadlar än 1-2 dl vitt socker. Jag vet inte om det är bättre men det känns bättre.
hur använder man kokosmjöl

Sen råkade jag titta på IG och det var dumt för där hade Linda delat en ananaskaka som såg galet god ut.
Ja min ser inte likadan ut men det är för att jag gjorde den i brasplåten istället för i en mindre form, ja dumt misstag jag vet men men nu är det gjort och kakan smakar gott. Ja och jag hade ingen krossad ananas hemma utan fick stå och klippa ananasbitarna till ännu mindre bitar.
Eftersom jag tog för stor form så räckte inte riktigt glasyren heller och koksen var nästan slut så ja jag gör inte på något sätt kakan rättvisa mer än att jag kan säga att den är god!

Mitt i alltihop så fick vi också för oss att vi skulle träna lite, träna på uttal och bokstäver så jag drog fram spelen med. Vincent är ju sjuk så han var inte med alls idag utan låg i min säng med sin iPad och tyckte att livet är gott när mamman finns i närheten men inte hänger över honom hela tiden.
hur använder man kokosmjöl

Här räknar han för andra gången sina par, allt för att visa tydligt för mig att han vann. haha
Vi spelade Majas Alfabetspel som jag köpte hos Ellis Corner innan barnen ens börjat skriva sina egna namn, älskar det spelet. Det spelet är vackert och pedagogiskt, me like!

Jag är väldigt nöjd med dagen för den har varit produktiv och pedagogisk, jag har dessutom lyckats behålla mitt lugn även när Alfred skrek som om jag hade misshandlat honom med fjärrkontrollerna som han krampaktigt höll i händerna för han prompt skulle titta på tv. Jag tänker på Torkilds ord, varje händelse är neutral och jag väljer hur jag ska reagera.

Nu har Alfred gjort kaffe till mig och sin pappa så nu blir det fika!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.