Hur jag kom igång med träningen

Hur jag kom igång med träningen igen är den enklaste av lösningar. Jag hittade någon som liksom mig ville röra mer på sig. Javisst tjena det var väl enkelt, hitta någon som vill. Men ja det är faktiskt så enkelt och det behöver inte vara någon man känner för man kan ju faktiskt sätta upp en lapp på jobbet eller tvättstugan eller gå med i någon förening/grupp för att hitta någon att börja träna med.

Det började med att vi gick om morgnarna i Åhus, innan resten av familjerna vaknade. Vi gick en 5 kilometersrunda och det kändes bra att få röra på sig innan dagen ens hann starta med bad, solning och strandhäng. Ju mer vi gick ju mer kom vi att prata om cykling.

Så jag köpte mig helt sonika en cykel, en MTB. Här skulle cyklas ute i skogen och fort skulle det gå. Vi cyklade tillsammans, vi cyklade var för sig men det håller i sig.

Nu kommer jag inte ut så ofta som jag hade tänkt men jag kommer ut. Mitt mål var 3-4 gånger i veckan men just nu ligger jag på 1-2 gånger per vecka.

Man måste inte ha en massa fancy grejor, det räcker med en cykel och ett jävlaranamma. Eller jo en sak till behöver, nämligen vadderade cykelbyxor. Utan cykelbyxorna så… alltså nä jag kan inte ens skriva hur ont det kommer göra om ni inte har cykelbyxor.

Jag är ju gift med en tekniknörd så han tyckte såklart att jag skulle ha en cykeldator. Det är inget måste men det är en riktigt rolig grej. Jag kan se hur långt jag cyklat, höjdökning, puls, tid osv. Jättekul att kunna följa min utveckling. Dessutom så kan man starta livetracking vilket betyder att någon annan kan följa turen från sin telefon eller dator. Skulle något hända vet alltså den personen var man cyklat och var man stannade. Sjukt smidigt!

Det är jobbigt, det är roligt och träningskläder är sjukt skönt att ha på sig.

Hur jag kom igång med träningen igen var helt enkelt för att jag bestämde mig och för att jag har en träningskompis och stöttar och peppar varandra.

Har du kommit igång med din träning? Ni vet väl att det blir som ett gift, har man väl kommit igång så vill man göra mer.

Vad tränar du?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.