Huseby Julmarknad

Jag har ju inte visat er hur det var på Huseby Julmarknad, så kan vi inte ha det. Det var en underbar dag som gav mig så mycket energi och gav mig skrattkramp i magen. Att åka iväg en dag med vänner kan vara den bästa medicinen som finns!DSC_7762 DSC_7796 DSC_7807DSC_7808
Jag har aldrig varit på Huseby Bruk, iaf inte vad jag minns. Jag älskar sådana miljöer, det skvallrar om svunna tider och tja en tid då de visste hur man gjorde vackra saker!
DSC_7767 DSC_7771Vi gick in i det första huset som låg precis innan ingången och kassan. Bara av att titta på huset så förstod man ju att det skulle ha knarriga golv och lågt tak, älskar’t! Väl inne så var det som att stiga tillbaka i tiden, det luktade farmor och mormor i huset. Gammalt hus och doften av sylt och honung får mig tydligen att tänka på farmor och mormor. De där doftminnena är allt bra att ha även eftersom man aldrig vet när de väcks till liv.
Massa gamla burkar som vi ojade oss över, dels för att de är fina och dels för att vi nu är så passa gamla att vi minns vissa av dessa. haha
Jag tänkte på Pia och hur hon hade älskat dess gamla burkar.DSC_7772DSC_7784
Överallt vi gick så fanns det fantastiska saker att smaka på, titta på och oja över. Jag tycker det är så härligt att gå på julmarknader och se allt hantverk som faktiskt finns kvar i Sverige.
DSC_7805 DSC_7786 DSC_7787 DSC_7802
Jag längtar till Sularpsfarmens julmarknad då jag och Frida ska stå där. Ja Kärleken skulle också varit med men eftersom det är innebandy-cup så måste ju innebandytränaren vara på plats så då fick jag och Frida åka själva. Det ska nog gå bra det med och jag tror att vi nog kan lura med oss en viss liten Maja. Jag saknar att jobba på julmarknader och mässor, det är så galet skoj!
DSC_7826 DSC_7833 DSC_7841Vilket tålamod folk måste ha för att jobba med saker som kan rinna, kladda och inte bli jämt.
Fatta att verktygen är gjorda helt av choklad! Häftigt!DSC_7836
De här lyktorna är väldigt fina men det är fullständigt livsfarliga att gå bakom någon som har köpt en sådan för stången är inte att leka med. Viktoria fick hicka mest hela tiden för hon trodde jag gick in i en, det hade ju inte förvånat mig om jag hade gjort det men jag lyckads (tack vare Viktorias tjoande) undvika det.
DSC_7856
Jag har farfars röst i huvudet när jag går över historisk mark ser du hur kvinnorna förr gick över stenen med sina klackar, bar tunga korgar och slet för sitt levebröd. Ja farfar, jag ser det framför mig, det har du lärt mig genom alla böcker om svensk historia som du läst för mig.
DSC_7864 DSC_7867 DSC_7869 DSC_7872
Lagom till vi var nöjda men trötta så började det skymma och Huseby tändes upp. Nu var det bara snön och minusgraderna som saknades för att julkänslan skulle vara på topp.
DSC_7878 DSC_7886
Vilken dag vi hade! Ja dagen var ju inte slut för att vi åkte från Huseby för vi åkte ju förbi Älmhult där Ingvars blågula varuhus ligger och sen hade vi några pit stop till på vägen men de tror jag vi behåller för oss själva. haha
Tack tjejer, Lina, Frida och Viktoria, för en härlig dag!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.